Korfu

A legzöldebb görög sziget, sok látogató szerint Korfu büszkélkedik Görögország legszebb tengerpartjával. Csodálatos a táj: a sziget északi részét a Pantokrátor-hegység lejtői uralják. Korfu szívében, a domboldalakra épült hegyi falvakban ma is ugyanúgy zajlik az élet, mint évszázadokkal ezelőtt. Korfu városa pedig valószínűleg a görög szigetvilág legelragadóbb fővárosa, olaszos hatást kelt - köszönheti ezt a velencei uralomnak. Leghíresebb látnivalók a szigeten: Korfu óvárosa, a Régi Erőd, Paleokastritsa és kolostorának világhírű ikongyűjteménye, Sidariban a híres Canal d'Amour, a szerelmesek csatornája, Sissy Kastély és Angelokastro vára.

Autóbérlés Korfu

Korfu éghajlata mediterrán, így szinte egész évben szívesen látogatják a turisták. A nyár forró (33°C), de a páratartalom nem túl magas, így elviselhetőbb a meleg. A tél enyhe, 10 °C a legalacsonyabb hőmérséklet. Július és augusztus a legmelegebb hónapok, májustól októberig látogatja Korfut a legtöbb turista. Novembertől márciusig hull a legtöbb csapadék, de átlagosan 3000 a napsütéses órák száma. A hegyvidéki területek még nyáron is kicsit hűvösebbek.

A sziget északi része hegyvidéki jellegű, tengerpartjai jól kiépítettek és kavicsosak. A legtöbb homokos strand Korfu déli részén található és ez kicsit nyugodtabb hely is. Benitsest is sok turista látogatja, 12 km-re fekszik Korfu várostól. Egy kis halászfaluból nőtte ki magát, de mára már lakosai kizárólag a turizmusból élnek. Messonghi szintén népszerű üdülőhely a szigeten, innen bejárhatjuk a környéket is.

A Korfu nemzetközi repülőtér (CFU) - Ioannis Kapodistrias reptér - 3 km-re fekszik a sziget fővárosától. Korfura nyáron Budapestről a Wizz Air menetrendszerinti járataival juthatunk el. Áprilistól októberig - főszezonban - nagyon forgalmas a repülőtér.

Autókölcsönzés Korfu -görögországi autókölcsönzés

Az autóbérlés Korfu szigetén sokkal könnyebbé és kényelmesebbé teszi nyaralásunkat. Akkor és oda kirándulunk, amikor szeretnénk; az autóbérlés Korfun szabadságot nyújt a nyaralás ideje alatt. A legnagyobb nemzetközi autókölcsönzők Görögországban is jelen vannak. A következő autókölcsönzők Korfu szigetén is megtalálhatóak: Caldera, Europcar, Auto-Union, Olympic, Autocandia, Avis,Thrifty, Hertz, Sixt és Kosmos.