Athén

Görögország fővárosa, egzotikus egyvelege nyugatnak és keletnek. Athént az ókori kultúra maradványai teszik turisztikai zarándokhellyé. Felejthetetlen élményt jelent az Akropoliszon, vagy az Agóránál tett látogatás. Ne hagyjuk ki a Parlament épületét és az ott lezajló őrségváltást sem. A görög vendégszeretet, a kiváló görög konyha, Athén ókori emlékei; mind hozzájárulnak, hogy egy felejthetelen utazásban legyen részünk Európa egyik legrégebbi városában.

Autóbérlés Athén

A legtöbb turista természetesen nyáron utazik Athénba, ha bírjuk a meleget, akkor nyugodtan keressük fel a görög fővárost júliusban vagy augusztusban. Szálláshelyet kicsit nehezebb erre az időszakra találni, mert elég zsúfolt a város, viszont ekkor nyüzsög igazán Athén; megtelik élettel. Ha reggelre és késő délutánra időzítjük a városnézést, akkor elviselhető. Este pedig látogassunk el a Plaka és a Psiri negyedekbe, mert ekkor indul be ott igazán az élet. Augusztus a szabadságolások ideje Athénban, ekkor kihaltabb a város, viszont olcsóbbak a szállások is. Mindig érdeklődjük meg előre, hogy a szállodai szobánk légkondicionált-e, nem árt felkészülni.

A legkellemesebb időszak május-június és szeptember-október. Ekkor az időjárás nagyon kellemes és sokkal nyugodtabb Athén is. A strandok is csöndesebbek, ilyenkor tényleg lehet a parton is pihenni. A novembertől márciusig tartó gyakrabban eshet az eső és hűvösebb van, de gyakran az indián nyárra hasonlít időjárás. Még karácsony környékén is gyakran kellemes az idő, bár előfordult már, hogy havazatott Athénban.

Az Elefthériosz Venizélosz nemzetközi repülőtér (ATH) Athén reptere, 20 km-re délkeletre fekszik a főváros központjától. Görögország legforgalmasabb repülőtere, az Aegean Airlines és az Olympic Air légitársaságok központja. Két terminál található a repülőtéren. 2014-ben több mint 15 millió utast fogadott a reptér. Budapestről Athénba az Aegean Airlines és a Ryanair menetrendszerinti járataival juthatunk el.

Autóbérlés Athénban - görögországi autókölcsönzés

A legnagyobb nemzetközi autókölcsönzők Görögországban is megtalálhatóak. Az autókölcsönzés Athén városában és a reptéren a legegyszerűbb és legkényelmesebb módja, hogy felfedezzük Görögország csodálatos tájait. A következő autókölcsönzők Athén nemzetközi repülőterén is képviseltetik magukat: Auto-Union, Kosmos, Caldera, Olympic Car, Autocandia, Europcar, Thrifty, Firefly, Budget, Surprice, Hertz, Avis és Sixt. Az autóbérlő cégek pultjai az érkezési csarnokban találhatóak.