Üzemanyagra és tankolásra vonatkozó feltételek

Az autókölcsönző partnereink által alkalmazott üzemanyag térítésre vonatkozó feltételek:

Az AutóbérlésOnline.hu partnerei országtól és helyszíntől függően több eltérő feltételt alkalmaznak az üzemanyagra vonatkozóan. Kérjük, hogy a kiválasztott autó alatt ellenőrizze az érvényes feltételeket, hogy meggyőződjön az Ön számára megfelelő lehetőség elérhetőségéről.

Autóbérlés kölcsönzési feltételek link helyeAutóbérlés üzemanyag térítésre vonatkozó feltételek link helyeAutóbérlés üzemanyag-térítésre vonatkozó rendelkezés minta

Általánosságban a legelterjedtebb két üzemanyag opció a következő:

1. Felvétel tele, leadás tele

A járművet tele tankkal kapja, és tele tankkal is kell leadnia. Amennyiben a leadáskor nincs tele a tank úgy hiányzó üzemanyagot és az újratöltési pótdíjat (kb. €20) meg kell fizetnie.

2. Felvétel tele, leadás üresen

A járművet tele tankkal kapja, és üresen kell leadnia nem szükséges újra tankolnia. Az autó átvételekor egy tank üzemanyagot előre ki kell fizetni. A leadáskor a tankban maradt és fel nem használt üzemanyagért nem jár visszatérítés.

(Kérjük vegye figyelembe, hogy a kölcsönzők által felszámított literenkénti díj magasabb lehet, mint az üzemanyagkútnál alkalmazott ár)

Ez a megoldás széles körben elterjedt Spanyolországban, USA-ban, Kanadában és Cipruson valamint néhány partnerünk alkalmazza még Portugáliában, Olaszországban, Írországban és Angliában is.

A kölcsönző partnereink a következő üzemanyagra vonatkozó feltételeket alkalmazzák még:

3. Felvétel tele, leadás üresen 4 napnál hosszabb bérlés esetén I.

A járművet tele tankkal kapja, és üresen kell leadnia a legalább 4 napig tartó kölcsönzések esetében. Az üzemanyag ára a bérlőpultnál előre fizetendő. A fel nem használt üzemanyagért nem jár visszatérítés.

Felvétel félig tele, leadás üresen: Az 1 és 3 nap közötti kölcsönzések esetében az üzemanyag ára a bérlőpultnál fizetendő. A járművet félig tele tankkal kapja és üresen kell leadnia. A fel nem használt üzemanyagért nem jár visszatérítés.

4. Felvétel tele, leadás üresen 4 napnál hosszabb bérlés esetén II.

Legalább 4 napig tartó kölcsönzésekre érvényes Az üzemanyag ára a bérlőpultnál fizetendő. A járművet tele tankkal kapja, és üresen kell leadnia. A fel nem használt üzemanyagért nem jár visszatérítés.

Felvétel tele, leadás tele: 1 és 3 nap közötti kölcsönzésekre érvényes. A járművet tele tankkal kapja, és tele tankkal is kell leadnia. Amennyiben a leadáskor nincs tele a tank úgy hiányzó üzemanyagot és az újratöltési pótdíjat (kb. €20) meg kell fizetnie.

5. Felvétel negyedig töltve, leadás negyedig töltve

A járművet negyed tankkal kapja, és negyedig töltött tankkal is kell leadnia. Amennyiben a leadáskor nincs negyedig a tank úgy hiányzó üzemanyagot és az újratöltési pótdíjat (kb. €20) meg kell fizetnie.

6. Felvétel félig töltve, leadás félig töltve

A járművet félig töltött tankkal kapja, és félig töltött tankkal is kell leadnia. Amennyiben a leadáskor nincs félig a tank, úgy hiányzó üzemanyagot és az újratöltési pótdíjat (kb. €20) meg kell fizetnie.

7. Felvétel negyedig töltve, leadás üresen

A járművet negyed tankkal kapja, és üres tankkal kell leadnia. A leadáskor a tankban maradt és fel nem használt üzemanyagért nem jár visszatérítés. Az üzemanyag ára a bérlőpultnál előre fizetendő.

Egyéb hasznos tudnivalók

Az autókölcsönzők üzemanyag politikája időről időre változhat. Egyeztessen a bérlőpultnál a bérleti szerződés aláírása előtt a félreértések elkerülése miatt.

Az üzemanyag költségét a bérleti díj nem tartalmazza, kivéve abban az esetben, ha az üzemanyag is szerepel a "Feltüntetett ár tartalmazza" részben. Ez jellemzően az USA és Kanada Gold és Platinum csomagoknál van így, ahol a bérleti díj tartalmaz 1 tank üzemanyagot is.

Ha bármilyen kérése vagy kérdése van kérjük forduljon az ügyfélszolgálatunkhoz itt, hogy az Ön számára megfelelő üzemanyag feltétellel rendelkező autót tudjunk ajánlani.