Korfu legjobb strandjai

Korfu csodálatos görög sziget a Jón-tengeren, a "Smaragd sziget" strandjai rengeteg turistát vonzanak kora tavasztól késő őszig. Találunk itt hosszú homokos, sekély vizű strandokat; aprókavicsos partokat; sziklás, kristálytiszta vizű öblöket. A sziget éghajlata mediterrán; hosszú, meleg nyár jellemzi, de mégsem olyan elviselhetetlenül forró, mint például Athén környékén. A nyári szezon május közepétől október közepéig tart.

Korfu 5 legjobb strandja, amit érdemes meglátogatni:

1. Agios Georgios:

40 km-re ÉNY-ra Korfu várostól fekszik, igazi családoknak való strand (kékzászlós) nyugalmas, de megtalálható itt minden, amire szükségünk van. A tengerpart homokos, a víz lassan mélyül, biztonságos gyerekeknek is. Számos vízi sportot ki lehet itt próbálni, pl. paragliding, snorkeling, jetski. Lehet napernyőt is bérelni, de lehet hozni a sajátunkat is.

2. Agios Spiridon:

Kedvelt strand a helyiek körében is, nyugalmas, lassan mélyülő, türkizkék vizű part apró lagúnákkal. Szintén homokos a strand.

3. Myrtiotissa:

Korfu nyugati partján fekszik, Pelekas közelében. Egy kicsit hosszabb sétával juthatunk el erre a szép strandra, ami homokos, de hatalmas sziklák veszik körül. Nem kiépített, inkább házaspároknak és fiataloknak ajánlott tengerpart (nudisták körében is kedvelt). Az autónkat egy közeli parkolóban hagyhatjuk 2 euró parkolási díj fejében. A víz lassan mélyül itt is és kristálytiszta.

4. Roda - Acharavi:

Roda strandja homokos és apróköves, lassan mélyül; Roda kis kikötője mellett fekszik, számos taverna található a part közelében. Acharavi strand tulajdonképpen összeépült Rodával, 8km hosszú családbarát partszakasz. A tenger lassan mélyül, szélvédett, gyerekeknek is biztonságos itt fürödni. Különböző vízi sportokat ki lehet itt próbálni jetski, vízisí, szörf, paragliding de vízibiciklizhetünk is.

5. Sidari - Canal d'Amour:

Sidari Korfu várostól 40km-re északra található. Az üdülőhely három lassan mélyülő, homokos stranddal büszkélkedhet, ezek közül a legismertebb a híres Canal d'Amour (szerelmesek csatornája). A legenda szerint, az a szerelmespár aki átússza ezt a csatornát, az örökre együtt marad.

Szálláshelyek Korfun

Autóbérlés Görögországban

Autóbérlés Korfun