Nápoly látnivalói - Autós túra Nápolyban és Környékén

Rövid nápolyi útikalauz egyéni utazóknak

Fedezze fel Nápolyt és Nápoly környékét. Útiterv ajánlatunk segítséget nyújt abban, hogy utazása minél élménydúsabb, kellemesebb legyen Olaszországban. Az 5 napos túra alatt ellátogathat a Vezúvhoz, Pompeiihez, felfedezheti Caprit és a Sorrentói-félszigetet.

Nápolyba legkönnyebben a Wizzair menetrendszerinti járataival juthat el.

A Nápolyi autóstúránk letölthető, nyomtatható változatért kattintson ide (pdf 0,25Mb).

1. nap

Nápoly bérautóvalCastelovo bérautóval

A nápolyi menetrendszerinti járat a délelőtti órákban érkezik Nápoly Capodichino repülőterére, amely a várostól 7km-re fekszik. Bérautó felvétele a repülőtéren.
Szállásajánlat 4 éjszakára: Hostel of the Sun, Nápoly

Az első nap alkalmas arra, hogy felfedezzük Nápoly látnivalóit. Sétánkat kezdhetjük a Galleria Umberto I., azaz az I.Umberto király Árkádjánál - nagyon hasonlít a pesti Párizs udvarházhoz, csak sokkal nagyobb. Sok exkluzív üzletnek és elit szórakozóhelynek ad otthont.

Ezután menjünk el a San Carlo színházhoz, amely az egyik leghíresebb operháza Olaszországnak, falai között olyan hírességek léptek fel mint Donizetti és Rossini.

Következő úticélunk lehet a Piazza del Plebescitón a királyi palota, azaz a Palazzo Reale. A Castel dell'Ovo, azaz a tojásvár szintén kihagyhatatlan látnivaló. Különleges alakjáról kapta a nevét, Lucullus császár építette. Sétánkat befejezhetjük a Castel Nouvo-nál (új vár), amely az Anjouk székhelyéül is szolgált.

Ha Olaszországban, Nápolyban járunk, egy kis pizzakóstolást semmiképpen se hagyjunk ki. Nápoly a szülőhazája a világon oly kedvelt Margherita pizzának is. Kicsit vastagabb, mint az olasz pizzák, de nagyon finom.

A nápolyiak kedvenc helye a Pizzeria Cafasso (via Giulio cesare, 156) Desszertnek pedig egy kis nápolyi fánk, vagy egy finom, erős nápolyi kávé, amit elfogyaszthatunk Nápoly legrégebbi, és egyben legsikkesebb kávézójában a Gambrinus-ban.

2. nap

Vezúv túra bérautóvalVezúv túra bérautóvalPompeii kirándulás bérautóval

Ajánlott a napot korán kezdeni, hogy legyen elég idejük meglátogatni a Vezúvot - mely Európa egyetlen működő vulkánja Olaszország Campania régiójában és Pompeiit is. Nápoly-Pompei-Nápoly: kb. 60km Bérautónkkal az A3-as Nápoly-Salerno autópályán az ercolanói vagy a Torre del Grecó-i leágazásnál kell letérni.

A kráterhez az utolsó 860 métert kell gyalog megtenni. Autónkat egy parkolóban kell hagyni és a kráter látogatásához jegyet kell vásárolni (kb. 6 euró/fő). Egy helyi vulkanológus idegenvezető kísér fel minket a kráterhez, kb. 15-20 perc alatt (meredekség 14%), ahonnan tiszta idő esetén, lélegzetelállító a kilátás, fényképezőgépünket ne felejtsük a szállodában.. Nem árt magunkkal vinni pulóvert, vagy egy vékonyabb dzsekit, mert a kráternél mindig hűvös van.

Vezúv-Pompeii útvonal


Nagyobb térképre váltás

A Vezúv után vegyünk utunkat Pompeii felé, mely egy ókori romváros Nápoly közelében. Kr.u. 79-ben pusztította el a Vezúv a várost, 7-8 m hamuréteg fedett be mindent. Mostanra a város kétharmadát kiásták, a helyszínen kiállított bemutatótermekben bepillantást nyerhetünk a város múltjába. Belépődíj: kb.10€/fő, 18 év alatti EU állampolgároknak ingyenes. 6.50€-ért lehet audio guide/hangos útikalauzt is bérelni (angol nyelvű).

3. nap

Amalfi partvidék bérautóvalSorrento autós kirándulás bérautóvalAmalfi kirándulás bérautóval

Nápoly-Amalfi-Sorrento-Nápoly (Sorrentói-félszigt) kb.2 óra 56 perc, 155km hosszú útvonal


Nagyobb térképre váltás

Az Amalfi-part (Costiera Amalfitana) Nápolytól délre, a Salernói-öböl északi részén húzódik, a meredek partról rálátni a tengerre, a kilátás csodálatos. Az Amalfi-part és települései 1997 óta a Világörökség részei.

Amalfi városa a középkorban a Földközi-tenger legfontosabb kikötője volt. Számos szép épülettel büszkélkedhet pl. Cattedrale Sant' Andrea (Szent András-katedrális), Basilica del Crocefisso (Szent Kereszt-bazilika), Chiostro del Paradiso (Paradicsom-kolostor). Kacskaringós utcáin érdemes andalogni, lépten-nyomon csodálatos épületekre bukkanhatunk.

A második megálló Sorrento, egy 16 ezer lelket számláló kisváros a Nápolyi-öböl délkeleti partján. Kellemes éghajlata miatt számos külföldi látogatja és választja lakóhelyéül ezt a kis "ékszerdobozt".

A város híres régi, patinás szállodáiról, apró üzleteiről és faintarziás kézművességéről. Persze ne felejtsük el, hogy a tengerparton vagyunk, és nyugodtan megmártózhatunk a tengerben is. A meredek sziklafalak mentén csodálatos strandokat alakítottak ki, melyek vize türkizkék, nyugodt, de viszonylag hamar mélyül.

4. nap

Capri szigete bérautóvalKirándulás a Kék Barlangban Capri szigetén bérautóval

Kompozzanak át Capri-szigetére, mindenképpen megéri megnézni fő természeti látnivalóit, a Faraglioni sziklákat és a Kék barlangot (Grotta Azzurra). Felvonóval felmehetünk a sziget fővárosába Capriba. Itt minden megtalálható, ami szem-szájnak ingere, márkás boltok, kávézok. Történelmi emlékekben is rendkívül gazdag ez az apró sziget. Itt található az Augustus park egzotikus növényeivel, Tiberius egykori villája.

Anacapri a sziget második legnagyobb városa, ahol bepillantást nyerhetünk a sziget gasztronómiájába is. Ebédeljünk meg Anacapri egyik kis hangulatos éttermében, például kipróbálhatjuk az egyszerű, de annál ízletesebb Capreset (ami nem más, mint mozzarellából, friss kenyérből, paradicsomból olivaolajból álló tál) Megkóstolhatjuk a finom citromlikőrt, a Limoncellot is.

5. nap

Bérautó leadása Nápoly Capodichino repülőterén, majd hazautazás a Wizzair menetrendszerinti járatával a reggeli órákban.

A fenti útvonal egy ajánlott útiterv, mely bárhogyan módosítható, alakítható.

További szállodák Nápolyban