Thesszaloniki

Szaloniki/Thesszaloniki, Görögország legforgalmasabb kikötője, az Égei-tenger partján fekszik. Európa legrégebbi városa, mely örökké nyüzsög. A város jelképe a Fehér Torony, mely történelmi és művészeti múzeumnak ad otthont. Görögország legnagyobb egyeteme is itt található. Fontos látnivalói közé tartozik Szaloniki tengerparti sétánya, a Vár, a Felsováros, a Rotonda és a Diadalív, valamint az Agia Szofia templom. Hangulatos sétányok, kitűnő görög ételeket felszolgáló tengerparti tavernák várják a vendégeket. Szaloniki kiindulópontja lehet egy görög autós túrának, Szalonikiből ugyanis eljuthatunk Delphibe vagy a Kalambaka közelében fekvő Meteorákhoz is. Népszerű bérautó felvevőhely Thesszalonikiben: Thessaloniki Nemzetközi Repülőtér (SKG).

Autóbérlés Thesszaloniki

Thesszalonikibe március és május, valamint szeptember és november között érdemes utazni. Így elkerülhetjük a nyári forróságot és a téli hideget. Az idő ilyenkor kellemesebb, főleg, ha városlátogatásról van szó és kisebb a tömeg is. Nyáron Szalonikit rengeteg turista látogatja, így a szállodaárak is magasabbak. A legmelegebb hónap a június, ekkor a napi átlaghőmérséklet 26 fok, viszont ez magas páratartalmú éjszakákkal párosul.

Szaloniki Görögország második legfontosabb kereskedelmi, ipari, gazdasági és politikai központja. Fontos közlekedési csomópont is Európában; kikötője fontos szerepet játszik Görögország és egész Délkelet-Európa gazdaságában. A város ismert fesztiváljairól és élénk kulturális életéről. Sokan Thesszalonikit Görögország kulturális központjának is tartják. Nagyon népszerű a turisták körében a város.

A Thesszaloniki nemzetközi repülőtér “Macedonia” 16,5 km-re fekszik a város központjától, Thermiben. Athén után a második legnagyobb reptér, évente több mint 4 millió utast fogad. Észak-Görögország legforgalmasabb légikikötője, a Chalkidiki-félszigeten nyaraló turisták is erre a reptérre érkeznek. Egy terminál található a reptéren. Budapestről a Wizz Air menetrendszerinti járataival tudunk eljutni Thesszalonikibe, nyáron charter is közlekedik, az utóbbi járatot az Astra Airlines biztosítja.

Autókölcsönzés Thessaloniki - Thessaloniki autóbérlés

Az autóbérlés Thessalonikiben, a görögországi autókölcsönzés a legjobb módja, hogy felfedezzük Észak-Görögországot és a népszerű Chalkidiki-félszigetet. A legnagyobb nemzetközi autókölcsönzők Görögországban is megtalálhatóak. A következő autókölcsönzők Thessaloniki repülőterén is képviseltetik magukat: Olympic Car, Drive S.A., Auto-Union, Surprice, Autocandia, Firefly, Thrifty, Hertz, Europcar, Sixt, Avis, Budget és Kosmos.

Egyéb népszerű helyszínek Görögországban