Larnaca

Larnaca, vagy Lárnaka Ciprus délkeleti partján fekszik, a sziget legnagyobb üdülőhelye. 25 km csodálatos tengerparttal büszkélkedhet, melyek közül kettő - Phinikoudes és a McKenzie part - kékzászlós. Éttermek, tavernák, kávézók százai várják az üdülőket, a tengerparton különböző vízisportokat is kipróbálhatunk. Larnacában számos, fontos történelmi emlék is megtekinthető, ilyen pl. a Szent Lázár templom, a tengerparti erőd, a 18.sz-i vízvezeték (Kamares), Hala Sultan Tekke mecset és minaret a muzulmánok egyik legfontosabb zarándokhelye Cipruson, valamint a minaret mellett fekvő sóstó, mely a flamingók költőhelye. Ciprus éghajlata mediterrán, forró, száraz nyár jellemzi; ugyanakkor januártól márciusig a Trodosz-hegységben még síelni is lehet. Népszerű bérautó felvevőhely Larnacában: Larnaca Nemzetközi Repülőtér (LCA).

Autóbérlés Larnaca

Lárnaka egy igazán különleges város, ahol sok nemzetiség békében megfér egymás mellet, éppen úgy, mint a modern bevásárlóközpontok és a tradicionális mesteremberek kis üzletei. Larnaca egyik legszebb része a pálmafákkal szegélyezett tengerparti sétánya, amelyet turisták és helybeliek is előszeretettel látogatnak. Egy forró nyári nap után este mindenki itt hűsöl, fagylaltozik, sétál, beszélget. Számtalan jobbnál-jobb étterem, bár és kávézó található a sétány mellett.

A legtöbben kitűnő strandjai miatt keresik fel a nyári időszakban, gyerekekkel is bátran utazhatunk ide, mert a tenger sekély, tiszta és biztonságos kisebbeknek is. A larnacai autóbérlés elengedhetetlen, ha szeretnénk kirándulni a környéken, tömegközlekedéssel sajnos elég nehézkes lenne ezt megoldani.

Cipruson két nemzetközi repülőtér található, az egyik Páfoszon, a másik pedig a Lárnakában. A Larnaca nemzetközi repülőtér 4 km-re délnyugatra fekszik a várostól, az A3-as autópálya mellett. A repülőtéren egy terminál van. A Wizz Air Budapestről induló járatai is a Larnaca reptérre érkeznek.

Autóbérlés Larnakában - autókölcsönzés Larnaca

Az autóbérlés Cipruson a legjobb és legkényelmesebb módja, hogy felfedezzük ennek a csodálatos mediterrán szigetnek a legjobb strandjait és eldugott hegyi falvait. Az autóbérlés Larnakában a legnagyobb nemzetközi autókölcsönző cégek által biztosított. A következő autókölcsönzők Larnaca reptéren is megtalálhatóak: Dollar, DriveCyprus, Right Cars, Europcar, Green Motion, Budget, Hertz, Sixt, Enterprise és Avis. Ezek az autókölcsönzők természetesen megtalálhatóak Paphos repülőterén is. Az autókölcsönzés Limassol városában is elérhető, ott nincs repülőtér, de a legnagyobb autóbérlő cégek irodái itt is megtalálhatóak.

Egyéb népszerű helyszínek Cipruson

Autópálya információk Cipruson

Autópályák Cipruson térképCipruson 5 autópálya található:

A1 Nicosia - Limassol (73km hosszú szakasz)
A2 Nicosia - Lárnaka (21km hosszú szakasz)
A3 Lárnaka repülőtér - Ayia Napa (55km hosszú szakasz)
A5 Lárnaka - Limassol (19km hosszú szakasz)
A6 Limassol - Páfosz (66km hosszú szakasz)

Cipruson az autópálya használat ingyenes.

Térkép forrása: greek-motorway.net