Fizetésről részletesen

Az autó átvételéhez dombornyomott betéti kártya vagy hitelkártya szükséges a sofőr nevén.

Az autó átvételekor elfogadott kártyák a következőek:

Hitelkártya: Visa vagy Mastercard mindenhol elfogadott. AMEX hitelkártya használata esetén a kiválasztott autó kölcsönzési feltételeiben tájékozódjon annak elfogadásáról.

Dombornyomott betéti kártya: Visa vagy Mastercard betéti kártya szintén megfelelő. Ebben az esetben a folyószámlán az átvételkor elérhetőnek kell lenni a biztonsági letét összegének. Amennyiben a kártyájához napi limit van beállítva azt érdemes az utazás előtt megemelni vagy eltörölni. Néhány kölcsönző csak a hitelkártya sorszámmal rendelkező betéti kártyát fogadja el. Ellenőrizze ezt itt az első 6 számjegy megadásával.

Dombornyomott betéti kártya DEBIT felirattal: Visa vagy Mastercard betéti kártya DEBIT felirattal magyarországi autóátvételhez megfelelő. Ebben az esetben a folyószámlán az átvételkor elérhetőnek kell lenni a biztonsági letét összegének. Amennyiben a kártyájához napi limit van beállítva azt érdemes az utazás előtt megemelni vagy eltörölni. Külföldi autófoglalás és autóátvétel előtt lépjen velünk kapcsolatba, mert ennek elfogadása a legtöbb országban korlátozott és feltételekhez kötött.

Az autó átvételekor általánosan nem elfogadott kártyák a következőek:

Betéti kártya (nem dombornyomott): Visa Electron, Maestro és bármely más nem dombornyomott kártya az autó átvételéhez általánosan nem elfogadott.
Ha ezen kártyák valamelyikével szeretné átvenni az autót, akkor a foglalás előtt lépjen velünk kapcsolatba. A következő országokban tudunk erre megoldást ajánlani: Magyarország, Románia, Olaszország, Spanyolország, Görögország, Szlovákia, Bulgária, Portugália, Ciprus, Hollandia.

Készpénz: készpénzfizetés és letét nem elfogadott.

A kártya tulajdonosa: az átvételkor használt kártya a vezető nevére kell, hogy kiállítva legyen. (ettől néhány partnerünk eltérhet, de az esetükben is a kártya tulajdonos mindenképpen jelen kell legyen átvételkor, ehhez a foglalás előtt egyeztetés szükséges) A foglalásnál elfogadott a más nevére (nem a sofőr) kiállított kártya, illetve az online foglaláshoz és az autó átvételéhez nem előírás a megegyező kártya használata.

Mi az amit az autó foglalásakor és átvételekor kell fizetnem?

Az autó online foglalásakor a bérleti díj három eltérő módon fizetendő: (ez átvevőhelyenként és autónként is változhat)

  1. Online foglaláskor csak foglalót kell fizetni
  2. A teljes bérleti díjat előre kell fizetni
  3. Foglaláskor €25 foglalót a bérleti díj maradékát pedig 5 nappal az átvétel előt előtt kell fizetni

A fizetési mód foglaláskor a "Megerősítés" lépésnél pontosan fel lesz tüntetve. A fizetés bankkártyával lehetséges, banki átutalás sajnos pillanatnyilag nem elérhető.

Az autó átvételekor a bérleti díj fennmaradó részét (természetesen, ha online foglaláskor kifizette a teljes bérleti díjat akkor nincs fennmaradó rész) és ha igényel kiegészítő felszereléseket és szolgáltatásokat vagy extra biztosítást akkor azok díját kell fizetni. Biztonsági letét (kaució) szinte minden esetben szükséges, ennek összege általában az önrész (excess) mértéke és egy tank üzemanyag ára.

*Az üzemanyag térítésre vonatkozó feltételeket a kiválasztott autó alatti "Kölcsönzési feltételek" menüpont alatt találja. A legtöbb esetben a kaucióhoz szükséges hitelkártya vagy dombornyomott Visa, Mastercard betéti kártya amin elegendő fedezetnek kell lenni a kaució összegére. Betéti kártya (debit pl. Maestro, Visa Electron) csak ritkán elfogadott, ha így szeretné a kauciót fizetni, erről még a foglalás előtt érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál.

Készpénz: készpénzfizetés és letét nem elfogadott.