Miami

A mágikus város, az amerikai riviéra; azaz Miami; Florida legnépesebb városa. Miami a Biscayne-öböl és az Everglades mocsaras terület között egy síkságon fekszik. Miami éghajlata trópusi-monszun, a Golf-áramlatnak köszönhetően egész évben kellemes az idő, még télen sincs 16°C-nál hidegebb. Az Amerikai Egyesült Államok legtisztább és legélhetőbb városa, számos filmstúdiónak és banknak van itt a székhelye. Miami rengeteg látnivalóval várja az idelátogatókat, az Ocean Drive az USA egyik legcsodálatosabb tengerparti sétánya, a világ egyik legszebb uszodája, a Venetian Pool, szintén itt található. Bérautó felvevőhely Miamiban: Miami Nemzetközi Repülőtér - Miami International Airport (MIA)

Miami egy igazán különleges város, ahol találkozhatunk a hamisítatlan latin hangulattal. Mit is érdmes megnézni, ha a városban járunk? Nos, South Beach-et semmiképpen se hagyjuk ki, hiszen ez tényleg a hamisíthatalan Miami része. Ha szeretünk napozni és strandolni, akkor itt a helyünk. Miamiban és a világon itt láthatjuk a legtöbb art deco épületet is, több mint 800 darab van belőle. South Beach-en rengeteg kiváló étterem és felkapott szórakozóhely, valamint üzlet található. Egy biztos, itt unatkozni nem fogunk.

Az Everglades Nemzeti Park is Miami különleges látnivalói közé tartozik. Hatalmas területen 6105 km²-en terül el ez az édesvízi mocsár, amit felvettek a Nemzetközi Bioszféra Rezervátumok közé is. 14 veszélyeztetett fajnak is otthont ad a mocsár, köztük az amerikai krokodilnak, a karibi manátusznak és a floridai pumának. Látogatható, de egyes kevésbe “felfedezett” részeit csak kutatócsoportok vagy nagyon elszánt turisták keresik csak fel.

Érdemes még megnéznünk a Miami Seaquarium-ot, főleg, ha gyerekekel utazunk, de felnőtteknek is érdekes program. Ne hagyjuk ki a delfin- és a gyilkos bálna show-t. A Jungle Island nevű helyre is ellátogathatunk, ahol rengeteg trópusi madár él természetes élőhelyükhöz nagyon hasonlító környezetben. Számos érdekes múzeum is megtalálható Miami-ban, ezek közé tartozik a Miami Museum of Science (tudományos múzeum) és a Miami Children’s Museum (gyerekmúzeum).

Autóbérlés Miami - Miami autókölcsönzés

Az autókölcsönzés Miamiban a Miami Nemzetközi Repülőtéren található autóbérlő cégek által biztosított. A reptér 13 km-re fekszik északnyugatra Miami központjától. Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb repülőtere. A következő autóbérlő cégektől tudunk autót bérelni Miami repülőterén: Alamo, National, Thrifty, Sixt, Budget, Dollar, Avis és Europcar.

Miami nemzetközi repülőtér

Autókölcsönző partnereink a Miami Nemzetközi Repülőtér közelében fekvő Miami Rental Car Center-ben találhatók meg. Ide az ingyenesen használható MIA Mover elnevezésű vonattal lehet eljutni. Korábban ezt a távolságot transzferbuszokkal lehetett megtenni, most azonban sokkal kényelmesebbé, gyorsabbá és környezetbarátabbá vált a közlekedés a repülőtér és a Miami Rental Car Center között.

Autópálya információk az Egyesült Államokban

2014 januárjában a következő államokban NINCS fizetős útszakasz vagy autópálya Alaska, Arizona, Arkansas, Hawaii, Iowa, Michigan, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Mexico, North Dakota, Oregon, Rhode Island, South Dakota, Tennessee, Vermont, Wisconsin és Wyoming.

A többi államban az útdíjat a fizető kapuknál kell megfizetni többnyire készpénz fizetésével a személyzetnek, de egyes helyeken csak automata megoldás létezik és csak pontos összeget lehet fizetni.

Egy-egy állam vagy város a fizető kapuk megszüntetése mellett döntött és csak elektronikus fizetés lehetséges ilyen pl. Denver E470, Texas 183A, Florida’s Turnpike U.S. 1.

Néhány államban elérhetővé tették a fedélzeti egységet (RF tag), ami automatikus fizetést tesz lehetővé és megállás nélküli áthajtást a kapuknál. Ezeket a fedélzeti egységeket a következőképpen nevezik a különböző államokban az E-ZPass használható a legtöbb fizetős útszakaszon, hídon vagy alagútnál, ahol díj fizetés szükséges. Az E-Zpass államok listáját ide kattintva tekintheti meg. A további fedélzeti egységek nevei államonként Kalifornia FasTrak; Florida SunPass; Kansas K-Tag; Oklahoma Pikepass; Houston EZ Tag; Texas TxTag; Dallas TollTag; Louisiana GeauxPass; Georgia Peach Pass és Cruise Card.

Amennyiben fizetős útszakasz használatát tervezi, úgy az autó átvételekor minden kölcsönzőnél van lehetőség az adott államban használatos fedélzeti egység kölcsönzésére a bérleti időszakra. Ennek a bérleti díja kb. $2.50/nap plusz az utak használatából adódó díjak, amit utólag számláz majd a kölcsönző, ez jelentősen meggyorsítja az utazást és a díjfizetést.

E-Zpasssáv az autópálya kapunál

E-Zpass és csak pontos összeg fizetésére figyelmeztető jelzés

E-Zpasssáv az autópálya kapunál

E-Zpass és csak pontos összeg fizetésére figyelmeztető jelzés

SunPass előjelző tábla Floridában

FasTrak autópálya jelzése Kaliforniában

SunPass előjelző tábla Floridában

FasTrak autópálya jelzése Kaliforniában

Forrás: encrypted-tbn3.gstatic.com

Az autópályadíjak összegét és egyéb fizetős útszakaszok esetében fizetendő díjakat tájékoztató jelleggel itt találja:

http://beta.costtodrive.com/us-tolls
http://www.fhwa.dot.gov/policyinformation/tollpage