Gyakran ismételt kérdések

Gépelje be kérdését és könnyen lehet hogy azonnali választ kap kiterjedt tudásbázisunkból.

Vagy csak kattintson egy kérdésre a válasz felfedéséhez.

Fizetés

Fizetésről részletesen

Az autó átvételéhez dombornyomott betéti kártya vagy hitelkártya szükséges a sofőr nevén.

Az autó átvételekor elfogadott kártyák a következőek:

Hitelkártya: Visa vagy Mastercard mindenhol elfogadott. AMEX hitelkártya használata esetén a kiválasztott autó kölcsönzési feltételeiben tájékozódjon annak elfogadásáról.

Dombornyomott betéti kártya: Visa vagy Mastercard betéti kártya szintén megfelelő. Ebben az esetben a folyószámlán az átvételkor elérhetőnek kell lenni a biztonsági letét összegének. Amennyiben a kártyájához napi limit van beállítva azt érdemes az utazás előtt megemelni vagy eltörölni. Néhány kölcsönző csak a hitelkártya sorszámmal rendelkező betéti kártyát fogadja el. Ellenőrizze ezt itt az első 6 számjegy megadásával.

Dombornyomott betéti kártya DEBIT felirattal: Visa vagy Mastercard betéti kártya DEBIT felirattal magyarországi autóátvételhez megfelelő. Ebben az esetben a folyószámlán az átvételkor elérhetőnek kell lenni a biztonsági letét összegének. Amennyiben a kártyájához napi limit van beállítva azt érdemes az utazás előtt megemelni vagy eltörölni. Külföldi autófoglalás és autóátvétel előtt lépjen velünk kapcsolatba, mert ennek elfogadása a legtöbb országban korlátozott és feltételekhez kötött.

Az autó átvételekor általánosan nem elfogadott kártyák a következőek:

Betéti kártya (nem dombornyomott): Visa Electron, Maestro és bármely más nem dombornyomott kártya az autó átvételéhez általánosan nem elfogadott.
Ha ezen kártyák valamelyikével szeretné átvenni az autót, akkor a foglalás előtt lépjen velünk kapcsolatba. A következő országokban tudunk erre megoldást ajánlani: Magyarország, Románia, Olaszország, Spanyolország, Görögország, Szlovákia, Bulgária, Portugália, Ciprus, Hollandia.

Készpénz: készpénzfizetés és letét nem elfogadott.

A kártya tulajdonosa: az átvételkor használt kártya a vezető nevére kell, hogy kiállítva legyen. (ettől néhány partnerünk eltérhet, de az esetükben is a kártya tulajdonos mindenképpen jelen kell legyen átvételkor, ehhez a foglalás előtt egyeztetés szükséges) A foglalásnál elfogadott a más nevére (nem a sofőr) kiállított kártya, illetve az online foglaláshoz és az autó átvételéhez nem előírás a megegyező kártya használata.

Mi az amit az autó foglalásakor és átvételekor kell fizetnem?

Az autó online foglalásakor a bérleti díj három eltérő módon fizetendő: (ez átvevőhelyenként és autónként is változhat)

  1. Online foglaláskor csak foglalót kell fizetni
  2. A teljes bérleti díjat előre kell fizetni
  3. Foglaláskor €25 foglalót a bérleti díj maradékát pedig 5 nappal az átvétel előt előtt kell fizetni

A fizetési mód foglaláskor a "Megerősítés" lépésnél pontosan fel lesz tüntetve. A fizetés bankkártyával lehetséges, banki átutalás sajnos pillanatnyilag nem elérhető.

Az autó átvételekor a bérleti díj fennmaradó részét (természetesen, ha online foglaláskor kifizette a teljes bérleti díjat akkor nincs fennmaradó rész) és ha igényel kiegészítő felszereléseket és szolgáltatásokat vagy extra biztosítást akkor azok díját kell fizetni. Biztonsági letét (kaució) szinte minden esetben szükséges, ennek összege általában az önrész (excess) mértéke és egy tank üzemanyag ára.

*Az üzemanyag térítésre vonatkozó feltételeket a kiválasztott autó alatti "Kölcsönzési feltételek" menüpont alatt találja. A legtöbb esetben a kaucióhoz szükséges hitelkártya vagy dombornyomott Visa, Mastercard betéti kártya amin elegendő fedezetnek kell lenni a kaució összegére. Betéti kártya (debit pl. Maestro, Visa Electron) csak ritkán elfogadott, ha így szeretné a kauciót fizetni, erről még a foglalás előtt érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál.

Készpénz: készpénzfizetés és letét nem elfogadott.

Biztonságos a bankkártya használat online foglaláskor?

Az Autobérlés Online és az oldalon használt CarTrawler™ foglalási rendszer a "Verisign Secured Seal" "Trustwave" és "PositiveSSL" által titkosított. Így biztonságos az online fizetés bankkártyával, az Ön adatai illetéktelenek számára nem hozzáférhetőek. További információk a biztonságos weboldalakról ide kattintva.

Mi az amit az autó átvételekor kell fizetnem?

Az autó átvételekor a bérleti díj fennmaradó részét (természetesen, ha online foglaláskor kifizette a teljes bérleti díjat akkor nincs fennmaradó rész) és ha igényel kiegészítő felszereléseket és szolgáltatásokat akkor azok díját kell fizetni.

Kauciót/letétet kell-e fizetnem?

Igen, legtöbb esetben kell. Ennek összege általában az önrész (excess) mértéke és egy tank üzemanyag ára. Ezt az összeget blokkolják (előengedélyezés) a sofőr hitelkártyáján a bérlés idejére, amit a bérlet végén, ha minden rendben van, feloldanak. A letét fizetésére készpénz nem elfogadott. Nem dombornyomott betéti kártya (pl. Maestro, Visa Electron) csak ritkán elfogadott, ha így szeretné a kauciót fizetni, erről még a foglalás előtt érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál.

Biztosítási önrész

A bérleti díjaink tartalmazzák az alapvető biztosításokat - felelősség biztosítás, TPI (Third party insurance) -önrész csökkentő biztosítás, CDW (Collision damage insurance) - lopás biztosítás, TI (Theft insurance), azonban az autókölcsönző partnerek sok esetben meghatároznak egy biztosítási önrészt (Excess). Az önrész (excess) az az összeg amelynek mértékéig a bérlő felelősséggel tartozik a bérautóban keletkezett esetleges károkért. Az önrész összege országonként és kategóriánként eltérhet. Néhány országban és bérautónál (pl. Spanyolország, USA) estenként a bérleti díj tartalmazza az extra önrész csökkentő biztosítási is, azaz kár esetén nem kell fizetni önrészt. Az önrész mértékét a kiválasztott autó alatti "Kölcsönzési feltételek" majd a "Biztosítási fedezet terjedelme" menüpont alatt találja.

Hasznos segítség: Hogyan csökkenthetem a biztosítási önrészt?

Hogyan csökkenthetem a biztosítási önrészt?

Ön köthet kiegészítő biztosítást a biztosítási önrész csökkentésére. Ezt megteheti az autó átvételekor a kölcsönző pultjánál,(extra önrész csökkentő biztosítás-SCDW) amivel kisebb összegre vagy 0-ra csökkentheti azt az összeget amelynek mértékéig felel az esetlegesen az autóban keletkezett kárért. Vagy lehetősége van online megkötni a foglalással egyidőben egy önrész-visszatérítő biztosítást független biztosítón keresztül. Ez az önrész-visszatérítő biztosítás 2000GBP értékig nyújt fedezetet bármilyen önrész fizetési kötelezettség esetén.

Fontos: Amennyiben a biztonsági letét (kaució) összegét is szeretné csökkenteni, akkor a helyszínen köthető extra biztosítást kell választania.

Fizetési módok

Fizetési mód

Maestro betéti kártya

Online foglaláskor

Igen

Igen

Nem

Igen

Nem

Nem

Nem

Autó átvételekor

Igen

Igen

**

Nem*

Nem*

Nem

Nem


* Néhány országban elfogadott, de csak meghatározott feltételekkel, ezért előzetes egyeztetés szükséges.
** Az autóra vonatkozó kölcsönzési feltételek szerint.

A kaució zárolásának feloldása

A zárolás feloldásának banki átfutási ideje általában 3-7 nap között szokott lenni.(de maximum 21 nap).
Ez az idő a kártya kibocsátó banktól függ, erre sajnos a kölcsönzőnek nincs befolyása.

Az önrész és a kaució összegének csökkentése

Az önrész és a kaució összegének csökkentése: Az önrész összege és így a kaució is az autó átvételekor a kölcsönzőtől vásárolt extra biztosítással csökkenthető. (SCDW) Ha Önrész Visszatérítő Biztosítást vásárol az online foglalás során harmadik félen keresztül (AXA) a kölcsönző továbbra is kérni fog a bérléshez biztonsági letétet (kaució), ennek összegét a sofőr bank kártyáján zárolják a bérlés időtartamára.

Az autóra érvényes önrészt a következőképpen ellenőrizheti:

  1. Kattintson a kiválasztott autó alatti "Kölcsönzési Feltételek" linkre.
  2. Görgessen le a "Biztosítási fedezet terjedelme" pontig.

Itt látni fogja az önrész összegét és az önrész csökkentésre vonatkozó biztosítási lehetőségeket.

Általános

Miért érdemes online foglalni?

Mert egyszerűen és gyorsan foglalhat bérautót diszkont áron. 1000 nemzetközi és helyi autókölcsönző (többek között Europcar, Sixt, Budget, Solmar stb.) ajánlatai közül kiválasztjuk a legjobb elérhető árat. Így Ön időt és pénz takaríthat meg, mert Önnek nem kell keresgélni az interneten a legjobb ajánlat után.

Mit tartalmaz a bérleti díj?

A feltüntetett bérleti díj tartalmazza: - Törésbiztosítás (casco) - Lopásbiztosítás - Felelősségbiztosítás - Korlátlan kilométer használat - 24 órás segélyszolgálat - Helyi adók - Repülőtéri pótdíj. A kiválasztott bérautónál a "Kölcsönzési feltételek" alatt ezekről pontos leírást kaphat.

Hol és Hogyan tudom átvenni a bérautót?

A lefoglalt autókat az autókölcsönző partnerek képviseleténél tudja átvenni, az Ön által kiválasztott helyszínen. A repülőtereken leggyakrabban a kölcsönző pultjánál, vagy a kölcsönző képviselője várni fogja Önt érkezéskor, hogy átadja az autót. Erről a visszaigazoláskor Önnek elküldött "voucher" részletes leírást ad. Belvárosi vagy üdülőhelyen történő foglalás esetén, az autókölcsönző címe a kiválasztott autó foglalási oldalán van feltüntetve, és a visszaigazoló "voucheren" is szerepel a pontos cím és az iroda elérhetősége.

Szükséges-e nemzetközi vezetői engedély?

A magyar vezetői engedély érvényes az Európai Unió valamennyi tagállamában, és a Bécsi Közúti Közlekedési Egyezményt aláíró országokban anélkül, hogy a nemzetközi vezetői engedélyre is szükség lenne. Ha az Európai Unión kívül vagy olyan országban bérel autót amely nem tagja a Bécsi Egyezménynek akkor lesz szüksége a nemzetközi vezetői engedélyre is.
Részletes információ a nemzetközi vezetői engedély oldalunkon.

A vezetői engedélyem nélkül átvehetem-e a bérautót?

Érvényes vezetői engedély nélkül nem fogják átadni a bérautót Önnek. A vezetői engedély fénymásolata vagy faxolt változata sem elfogadott.

Van-e korhatár?

A bérautók vezetéséhez az autókölcsönzők meghatároznak egy minimum és egy maximum korhatárt. A korhatár országonként és az autókategóriájától függően eltérhet. Az erre vonatkozó előírásokat megtalálja a kiválasztott autónál a "Kölcsönzési Feltételek" majd a "Vezetők életkora" menüpont alatt. A korhatártól függetlenül a vezetőknek legalább 1 éve érvényes vezetői engedéllyel kell rendelkezniük.

Mit kell magammal vinnem, mikor átveszem az autót a kölcsönzőtől?

Az autó átvételéhez vigye magával a foglalás visszaigazolásáról kapott vouchert kinyomtatva, érvényes vezetői engedélyét és a hitelkártyáját, amin elegendő fedezet kell, hogy legyen a kaució összegére. Ha többen is vezetik az autót, minden további vezetőnek be kell mutatnia a vezetői engedélyét.

Milyen kiegészítő szolgáltatások vehetőek igénybe?

Az autókölcsönző partnereink különböző kiegészítő szolgáltatásokat és felszereléseket kínálnak a helyszíntől függően. Ezeket az extrákat igénynek megfelelően a foglalás megerősítése oldalon előre le is foglalhatja, viszont ezek költségeit a helyszínen kell fizetni és a mi bérleti díjaink nem tartalmazzák. Néhány felszerelés elérhetősége nem garantált, a limitált darabszám miatt.

Foglalhatok gyerekülést is?

A legtöbb autóval foglalható gyerekülés is. Ez a foglalás megerősítése oldalon előre kérhető, viszont a költsége a helyszínen fizetendő, az online ár nem tartalmazza. Amennyiben a kölcsönző visszaigazolta a foglalást és elérhető a gyermekülés azt feltüntetjük a visszaigazoló "voucheren". Természetesen Ön használhatja a bérautóban saját gyermekülést és ülés magasítót is.

Síléctartó, hólánc, csomagtartó stb. is biztosított?

A kérhető extrák között előre lefoglalhatja ezeket a kiegészítőket, amennyiben ezek elérhetőek bérleti díjuk a helyszínen az autó átvételekor fizetendő.

Miért fontos megadnom a repülőjáratom adatait?

Amennyiben repülőtéren veszi át az autót, az autókölcsönző képviselője a járatszám alapján tudni fogja, hogy Ön mikor érkezik pontosan. Ha a járat késne, vagy törölnék akkor is várni fogják Önt és a lefoglalt autót fenttartják az Ön érkezéséig. Ha lekésné a járatát vagy törölnék azt, akkor közvetlenül értesítse a "voucher"-en szereplő telefonszámon az autókölcsönzőt. Sajnos mi 24 órával a felvétel időpontja előtt nem tudunk a foglaláson változtatni.

Többen is vezethetik a bérautót?

Természetesen van erre lehetőség, a további vezetőknek is meg kell jelennie az átvételkor és a vezetői engedélyüket be kell mutatniuk. Az extra vezetők is hozzáadhatóak foglaláskor, de ha ez plusz díjjal jár, az átvételkor fizetendő.

Engedélyezett a határátlépés a bérelt autóval?

A "Kölcsönzési feltételek" "Határátlépés" menüpontban a legtöbb esetben fel vannak tüntetve az adott bérelt autóval látogatható országok. Néhány autókategóriába tartozó járművel azonban nem engedélyezett a határátlépés. Ha szeretné átlépni a határt a bérelt autóval arról minden esetben tájékoztassa az autókölcsönzőt az autó átvételekor.

Hová forduljak, ha segítségre van szükségem a bérlés ideje alatt?

A bérlés ideje alatt felmerülő problémákkal az autót átadó autókölcsönző partnerünkhöz fordulhat, az elérhetőségüket és a segélyhívó számukat a bérautó átvételekor megadják Önnek.

Kölcsönzők nyitva tartási ideje

A legtöbb kölcsönző partnerünk a repülőjáratok érkezéséhez és indulásához igazodva tart nyitva a repülőtereken. A belvárosi irodák nyitva tartása minden városban eltérő lehet.

Amennyiben az Ön által megadott felvételi és leadási időpontra a rendszerünk ajánl autót, úgy a megadott időpontokban megoldott az átvétel és a leadás.

Nyitva tartás USA: A nemzetközi repülőtereken a kölcsönzők az év minden napján a nap 24 órájában nyitva tartanak.

Nyitva tartás Ciprus: Larnaca és Paphos repülőtereken a kölcsönzők az év minden napján a nap 24 órájában nyitva tartanak.

Foglalás

Mennyi idővel előre érdemes lefoglalni az autót?

Ön akár hónapokkal, hetekkel előre is foglalhat, de a javaslatunk, hogy legalább a felvétel időpontja előtt 24 órával, különlegesebb, nagyobb kategóriák esetében (pl. minibusz, kabrió) pedig a felvétel tervezett időpontja előtt 72 órával foglalja le a bérautóját. Minél korábban foglal a felvétel időpontja előtt, annál kedvezőbb bérleti díjakat kaphat. Illetve Ön időben biztosíthatja bérautóját, ha már az utazási főszezonok előtt lefoglalja az autóját.

Mi a visszaigazoló "voucher" és miért van rá szükség?

A foglalási "Voucher" a sikeres foglalás visszaigazolására szolgál. Ezt be kell mutatni az autó átvételekor, ez tartalmazza a foglalás adatait és bérleti díj összegét és a kifizetés módját. Ha Ön nem tudja a vouchert bemutatni, akkor előfordulhat, hogy a partner autókölcsönző magasabb bérleti díjat számol fel. Ilyen esetben sajnos nem tudjuk a különbözetet visszatéríteni. A vouchert automatikusan küldjük az Ön által megadott email címre, amint a foglalást a partnereink visszaigazolták.

Nem kaptam meg/elvesztettem a visszaigazoló "voucher"-t.

Ebben az esetben lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálatunkkal, és újra elküldjük Önnek a linket, ahonnan elérheti és kinyomtathatja a vouchert.

Hogyan tudom megváltoztatni vagy kiegészíteni a foglalásom?

Ebben az esetben lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálatunkkal, mi megváltoztatjuk és újra elküldjük Önnek a módosított foglaláshoz a linket, ahonnan elérheti és kinyomtathatja a vouchert.

Leadhatom az autót a felvételtől eltérő helyen is?

Van lehetőség egyirányú bérlésre, ha a foglaláskor van elérhető árajánlat az eltérő helyszínekre.

Hogyan törölhetem a foglalásomat?

A foglalás lemondására ide kattintva van lehetőség vagy lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálatunkkal, és küldje el a foglalása részleteit.

Ingyenes lemondás, Ingyenes módosítás

Adja le a foglalását még ma és ha később mégis meggondolja magát, akkor ingyenesen lemondhatja vagy módosíthatja a megrendelését.

Ingyenes lemondás: ha mégsem lenne megfelelő a kiválasztott autó Önnek, vagy a tervei változnának, akkor az átvétel időpontja előtti 24 óráig ingyenesen lemondhatja a foglalását. 24 órán belül €50 lemondási díjat számítunk fel. Néhány foglalás esetében az ingyenes lemondás a foglalástól számított 7 napon belül tehető meg. A kölcsönzési feltételek minden esetben tartalmazzák a vonatkozó feltételt.

Ingyenes módosítás: ha változnának a tervei vagy bármi miatt szeretne változtatni az eredeti foglaláson, akkor azt ingyenesen adminisztrációs költségek nélkül megteheti. Változtathatja többek között a dátumokat, időpontokat, a felvétel és leadás helyét, az autó kategóriáját vagy akár az autókölcsönzőt is egy Ön által jobban preferáltra. A módosítástól függően a bérleti díj is változhat.

Gyakran Ismételt Kérdések an Egyesült Államokban >

Gyakran Ismételt Kérdések autóbérlésről Olaszországban >