Kréta

Görögország legnagyobb szigete, mely elválasztja az Égei tengert a Líbiai tengertől. Ez a határvonal Európa és Afrika között. Európa egyik legnagyobb fennsíkja is itt található, olíva- és narancsültetvények, valamint szőlőskertek borítják. Heraklion Kréta fővárosa, igazi mediterrán, nyüzsgő nagyváros. Kréta számos, népszerű üdülőhellyel büszkélkedhet, mint például Hersonissos, Rethymno (El Greco szülőhelye), Chersonissos/Anissaras, Stalis/Malia, Koutsounari, Ferma, Agia Fotia, Galini, Achlia, Mavro Kalympo, Analipsi és még sorolhatnánk. Kréta egyik talán legfontosabb történelmi emléke Knosszoszban Mínosz király palotája.

Autóbérlés Kréta

Kréta éghajlata mediterrán, amit elsősorban száraz, forró nyarak és enyhe, esős telek jellemeznek. Nagy eltérés van a tengerpart és a hegyvidék időjárása között, valamint Kréta keleti és nyugati része között is. A sziget keleti fele sokkal szárazabb és melegebb, mint a nyugati. Chanis pont ezért zöldebb, mint Sitia, utóbbi inkább sivatagi környezetre emlékeztet. Kréta hegyvidéki részein - Ida-hegy (2456 méter) és Fehér-hegység (2452) - télen sok hó hull, néha még az utakat is lezárják; egészen június végéig megmarad a hó ezeken a területeken.

Krétán három repülőtér van. A legnagyobb repülőtér a szigeten és Görögország második legforgalmasabb légikikötője a Heraklion repülőtér (HER) 5 km-re fekszik Heraklion központjától. A repteret a krétai születésű íróról és filozófusról, Nikos Kazantzakis-ról nevezték el. A nyári hónapokban a Wizz Air járataival juthatunk el Kréta szigetére. 5 millió turista fordul meg itt évente. Az autókölcsönzők Krétán, a Heraklion reptéren az érkezési csarnokban vannak.

A Chania nemzetközi repülőtér (CHQ) - Daskalogiannis reptér - szintén Krétán található, a Souda-öböl partján, az Akrotiri-félszigeten. Chania városától 14 km-re fekszik, Kréta nyugati része erre a reptérre érkezve sokkal könnyebben megközelíthető. Görögország ötödik legforgalmasabb repülőtere.

Kréta harmadik reptere a Sitia repülőtér, ami kizárólag a nyári hónapokban indít járatokat Görögországba, Athénba és a Karpathos városába.

Autóbérlés Krétán - autókölcsönzők Görögországban

Az autókölcsönzés Kréta szigetén a legegyszerűbb módja, hogy felfedezzük ennek a csodálatos mediterrán szigetnek a látnivalóit. Érdemes már jó előre lefoglalni bérautónkat, mert a nyári szezonban a görögországi autókölcsönzés nagyon népszerű. Rengeteg turista látogatja ebben az időszakban a szigetet. Heraklion autóbérlés tekintetében nagyon jól ellátott, a legnagyobb nemzetközi autóbérlő cégek képviseltetik magukat a reptéren: SurPrice, Olympic, Caldera, Europcar, Firefly, Auto-Union, Budget, Autocandia, Avis, Thrifty, Hertz, Sixt és Kosmos.

Az autóbérlés Rethymno városában is megoldható és annak ellenére, hogy itt nincs repülőtér, a legnagyobb nemzetközi és helyi autóbérlő cégek irodái megtalálhatóak:

Olympic, Europcar, Budget, Avis, Thrifty, Hertz, Sixt és Autocandia.