Vezetési tanácsok Romániában

Autóbérlés Online | Autókölcsönzés külföldön egyszerűen

Románia az egyik keleti szomszédunk. Az ország hatalmas területeit uralják fenyvesek és lombhullató erdők. Erdély a magyarlakta területekkel a magyar kirándulók közkedvelt uticélja. Romániában az útviszonyok nem túl jók, de általánosságban elmondható, hogy a főbb utakat folyamatosan javítják, így azok gond nélkül járhatóak.

A maximális megengedett sebesség lakott területeken 50 km/h, lakott területeken kívül 90-100 km/h (az utak típusának megfelelően), autópályákon pedig 130 km/h. A román közutak használata díjköteles, ezért már a határon való átlépéskor be kell szerezni az úthasználati matricát, melynek hiányában borsos pénzbüntetéssel kell számolni. Járművet csak 18 éves kor fölött lehet vezetni, a 12 évesnél fiatalabb gyerekek pedig csak hátul utazhatnak. A biztonsági öv használata minden utasnak kötelező!

A közlekedési szabályok áthágásáért pénzbüntetéssel kell számolni. Ám ezen felül a rendőrség 30-60 napra a jogosítványt is bevonhatja, melynek visszaszerzése igen körülményes. Az engedélyezett alkoholmennyiség vezetés közben 0,0 g/l, tehát Romániában egyáltalán nem lehet alkoholt fogyasztani, ha autót vezetünk! Ha mégis ittas vezetőkkel találkoznak a hatóságok, azoknak három hónapig visszatarthatják a vezetői engedélyüket.

További kérdései vannak? Vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva!

Árajánlat kérés és foglalás Romániában ide kattintva!