Vezetési tanácsok Lengyelországban

Autóbérlés Online | Autókölcsönzés külföldön egyszerűen

Lengyelország Nyugat és Kelet-Európa kapuja. Több mint ezer éves múltra tekint vissza. A tengerpartokon, folyókon, és csodás hegyvidékeken kívül a hangulatos városok és kastélyok mutatják az elmúlt századok emlékeit. Az autóvezetőknek mindenképpen szükséges kötelező biztosítást kötni, ill. a forgalmi-, és a vezetői engedélyt maguknál hordani.

Ezért utazás előtt mindenképpen váltsuk ki a biztosítási zöldkártyát! A lengyel közutak hossza 364 656 km. Az autópályák közül az A1-es, A2-es, A4-es és az A8-as autópályák fizetősek. Az országban lakott területeken 50 km/h, lakott területen kívül 90 km/h, gyorsforgalmi autóutakon 100-110 km/h, autópályákon pedig 130 km/h a megengedett maximális sebesség. Az engedélyezett alkoholmennyiség 0,2 g/l, ami lényegesen alacsonyabb az Európában megszokottnál. Ha a véralkoholszint meghaladja a 0,5 ezreléket, az akár 2 évig terjedő szabadságvesztést is eredményezhet.

12 éves kor alatt gyerekülést kell használni, a biztonsági öv pedig minden utasnak kötelező! Telefonálni csak kihangosítóval vagy headsettel szabad. A tompított fényszórók használata pedig egész évben kötelező. Lengyelországban nem kötelező a téli abroncsok használata, de a kemény telek miatt nem árt, ha téli gumival közlekedünk.

További kérdései vannak? Vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva!

Árajánlat kérés és foglalás Lengyelországban ide kattintva!