München

München Bajorország fővárosa, az egyik leggyorsabban fejlődő európai város, melyet az Isar folyó keresztez. Sokaknak az Oktoberfest és a sörfőzés jut eszébe Münchenről, de a város számos nevezetességgel is büszkélkedhet, mint pl. a Német Nemzeti Múzeum, ahol a világ legnagyobb technológiai és tudományos kiállítását láthatjuk, a Marienplatz, a Königsplatz, a Residenz, az Olympiapark és a 22 hektáros Müncheni Botanikus kert. Nemzetközileg is elismert művészeti gyűjteményeit a Alte Pinakothek (Régi Képtár), Neue Pinakothek(Új Képtár) galériákban tekinthetjük meg. München specialitásai közé tartozik a fehérkolbász, a Leberkäs és a Brezn, azaz a sült perec. Repülőtere a München Franz Josef Strauss Repülőtér (MUC), Németország második legnagyobb légikikötője, mely egyben népszerű bérautó felvevőhely Németországban.

A márciustól májusig terjedő időszakban érdemes Münchenben látogatni. Ha mégis úgy döntünk, hogy kiutazunk az Oktoberfestre, akkor szükséges meleg ruhát is pakolni a bőröndbe, mert 5-10 fok körüli hőmérséklet uralkodik. Nyári estékre is elkel egy vékony pulóver.

Autóbérlés München

München számos egyetemnek, múzeumnak, színháznak ad otthont. 2006 óta a város mottója “München mag dich” - München szeret téged. Könnyen megközelíthető európai nagyváros, kiváló helyi közlekedéssel. Németország egyik leggyorsabban fejlődő városa München, számos ipari vállalat, biztosítási cég székhelye . 2013-ban felkerült a világ legélhetőbb nagyvárosai listára is.

A München repülőtere 30 km-re északkeletre fekszik a városközponttól és az A-92/E-53 jelzésű autópályán érhető el. München légikikötője a második legnagyobb reptér Németországban és a hetedik legnagyobb Európában. A kettes terminál a Lufthansa központja 2003 óta. Münchenbe a Lufthansa menetrendszerinti járataival juthatunk el Budapestről.

Autóbérlés München repülőterén - autókölcsönző Németország

München repülőtéren az 1-es terminálon (A jelzésű előcsarnok) találjuk meg a müncheni autókölcsönzők képviseleteit. Az autóbérlés Münchenben a legkényelmesebb módja, hogy bejárjuk Bajorországot. A németországi autóbérlés a következő cégek által biztosított München repülőterén: Budget, Global Drive, Enterprise, Keddy by Europcar, Buchbinder, Caro, Avis és Sixt.

München vasútállomásán (München Hauptbahnhof) is lehetséges természetesen autókölcsönzés München városában.