Dublin

Dublin, a Dublini-öböl két végpontjától, az északi Howth-félszigettől a déli Bray városkáig tart. Dublin múzeumai, történelmi emlékeket őrző épületei, utcazenészekkel és mutatványosokkal teli sétálóutcái, hangulats parkjai, külső kertvárosi részein tengerparti ösvényei mind-mind lehetővé teszik, hogy akár egy napra, akár hónapokra érkezik valaki, tartalmasan töltse el az idejét és maradandó élményekkel búcsúzzon Írország fővárosától. Ha Dublinban járunk mindenképpen látogassunk el a Nemzeti Múzeumba, Trinity College-ba, a Grafton Street-re, a Dublin Castle-ba, a Guinness Múzeumba, valamint a Temple Bar-ba, Dublin leghangulatosabb és legforgalmasabb bohém szórakozónegyedébe.

Autóbérlés Dublinban

Írország és Dublin nem kellemes éghajlatáról híres. Sokat esik az eső, fúj a szél és nyáron is csak 15 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála. Bár június és augusztus közötti időszakban van rá a legnagyobb esély, hogy kicsit melegebb legyen az időjárás. A tél viszonylag enyhe, hóesés is ritka. Gyakran májusban nagyon kellemes az idő, előfordul, hogy még jobb, mint nyáron.

Dublin egy igazán sokszínű város, ahol rengeteg bevándorló él. Igazi multikulturális környezet, sokan érkeztek az Európai Unióból (Lengyelország, Románia, Litvánia), az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Kínából, Nigériából, Oroszországból és még Új-Zélandról is.

Dublin rengeteg szálon kötődik az irodalomhoz, olyan írókat adott a világnak az ír főváros, mint George Bernard Shaw, Jonathan Swift, Oscar Wilde, James Joyce és Oliver Goldsmith.

A Dublin repülőtér (DUB) - Aerfort Bhaile Átha Cliath - 10 km-re északra fekszik Dublin központjától, Swords mellett, Fingal megyében. 2014-ben 21 millió utas fordult meg itt, így az ország legforgalmasabb reptere címet is elnyerte, utána a Belfast nemzetközi repülőtér következik. Három nagy légitársaságnak a központja a dublini repülőtér: Aer Lingus, Stobart Air (korábban Aer Arann) és a Ryanair. Az autókölcsönzés Dublin reptéren a legjobb és legegyszerűbb módja, hogy felfedezzük a csodálatos ír vidéket, falvakat; mivel a tömegközlekedés nem a legjobb a szigeten.

Autóbérlés Dublin - autó bérlése Írországban

A legnagyobb nemzetközi autókölcsönzők Írországban is megtalálhatóak. A Dublin repülőtér autóbérlés szempontjából jól ellátott. Autókölcsönző Dublin: Sixt, Carhire, Budget, Avis és Europcar. Az autóbérlő cégek pultjai az érkezési csarnokban, az egyes terminálon (Terminal 1) találhatóak. A többemeletes parkolóház pedig a kettes terminálon (Terminal 2).

Egyéb népszerű helyszínek Írországban

Autópálya információk Írországban

A következő autópályák találhatók meg Írországban:

M1 Dublin-Belfast (87km hosszú szakasz ebből az autópálya) autópályadíj €1.90
M2 Dublin-Derry (13km hosszú szakasz ebből az autópálya) nincs autópályadíj
M3 Dublin-Donegal autópályadíj €1.40
M4 Dublin-Sligo (62km hosszú szakasz ebből az autópálya) autópályadíj €2.90
M6 Dublin-Galway (144 hosszú szakasz ebből az autópálya) autópályadíj €1.90
M8 Dublin-Cork autópályadíj €1.90
M9 Dublin-Waterford nincs autópályadíj
M11 Dublin-Wexford nincs autópályadíj
M18 Limerick-Ennis-Galway nincs autópályadíj
M20 Limerick-Cork nincs autópályadíj
M50 Dublin körgyűrű 45km hosszú, autópályadíj €3.10

Minden autópályaszakaszon fizetőkapuk vannak, kivéve az M50-es dublini körgyűrűt. Az M50-en kamerás ellenőrző rendszer van, az autópályadíj fizetéséről az autó átvételekor egyeztessen a kölcsönzővel. Az aktuális árakról ide kattintva tájékozódhat.

Autópálya előjelző tábla Írországban

Autópálya előjelző tábla Írországban