Vezetési tanácsok Ukrajnában

Autóbérlés Online | Autókölcsönzés külföldön egyszerűen

Ukrajna Európa második legnagyobb állama, mely jelentős gyógyturizmussal rendelkezik. Közútjainak hossza 169477 km. Jobb oldali közlekedés van érvényben, s a jobbkormányos járművek használata szigorúan tilos! Az ukrán utak többsége rossz minőségű és balesetveszélyes.

A maximálisan megengedett sebesség lakott területeken 60 km/h, a külső területeken 90 km/h, autópályán pedig 130 km/h. Az ukrán rendőrség fokozott figyelmet fordít a külföldi autósokra.

A nemzetközi vezetői engedély szükséges. Minden utasnak kötelező a biztonsági öv használata, telefonálni pedig csak kihangosítóvak vagy headsettel szabad! Ügyeljünk a szabályok betartására, mert az ukrán hatóságok komolyan büntetnek! Pénzbüntetésre kell számítani, ha nincs világítás az autón, ha nem megfelelő helyen közlekedünk, ha nem adunk elsőbbséget a gyalogosoknak, illetve ha a megengedett sebességet 20 km/órával meghaladjuk.

Ha a megengedett sebességet több mint 50 km/órával túllépjük, akkor közmunkára is ítélhetnek. Ittas vezetésért pedig akár 2 évre is bevonhatják a jogsit, de elzárással is büntethetik a szabálytalan autósokat. Az autó kötelező felszerelései közé tartozik az elakadásjelző háromszög, és a poroltó is. A téli időszakban pedig ajánlatos téli gumit, sőt akár hóláncot is használni. A hazánkban megszokott zöld kártya rendszer nem működik Ukrajnába, ezért már a határon kötelezik a külföldi autósokat a biztosítás megkötésére.

További kérdései vannak? Vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva!

Árajánlat kérés és foglalás Ukrajnában ide kattintva!