Vezetési tanácsok Szlovéniában

Autóbérlés Online | Autókölcsönzés külföldön egyszerűen

Szlovénia az Alpok lábánál terül el. Szinte az ország felét erdő borítja. Télen a síelők, az év többi szakában pedig a hegyi levegő, és a kirándulás szerelmeseinek nyújthatnak igazi kikapcsolódást a szlovén vidékek. Az ország északi részén a téli hónapokban az utakat hótakaró borítja. Ezért november 15. és március 15. között kötelező a téli abroncs használata.

A téli gumi minimális mintamélységének 3mm-nek kell lennie! Hó hiányában a téli gumi használata a turistáknak nem kötelező. Ha pedig nincs hó, akkor a magyar autósokra a magyar szabályok vonatkoznak. Ám mindenképpen érdemes téli abroncsokkal felszerelten érkezni!

Az országban az úthálózat igen fejlett. Öt autópályán és rengeteg gyorsforgalmi úton közlekedhetünk. A megengedett legnagyobb sebesség lakott területen belül 50 km/h, lakott területen kívül 100 km/h, míg autópályákon 130 km/h.
A tompított fényszóró és a biztonsági öv használata (minden utasnak) kötelező.

Az autópályákon és a gyorsforgalmi utakon csak autópálya-matricával lehet közlekedni. Ezeket postahivatalokban és benzinkutakon tudjuk megvásárolni. Ha ezt elmulasztjuk, akkor 300 és 800 euró közötti pénzbírságra számíthatunk.

További kérdései vannak? Vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva!

Árajánlat kérés és foglalás Szlovéniában ide kattintva!