Vezetési tanácsok Szlovákiaban

Autóbérlés Online | Autókölcsönzés külföldön egyszerűen

Északi szomszédunk területén magasodnak a Kárpátok. A magas Tátra rengeteg magyar kedvelt kirándulóhelye. A téli időszakokban pedig színvonalas sítelepek működnek az országban. A Szlovákiába való beutazáshoz csak útlevél vagy személyigazolvány szükséges. Ezzel három hónapig tartózkodhatunk az országban. 2009-ben új közúti közlekedési törvény született, ezért érdemes odafigyelni az itteni szabályokra!

Szlovákia úthálózata sűrű és igen jól karbantartott. Ha az autópályán kívánunk utazni, akkor megfelelő autópálya-matricát kell vásárolnunk! Ezeket a határátkelőhelyeken, a postákon és a benzinkutakon lehet beszerezni. A kínálatban heti, havi és éves matricák is szerepelnek.

A határ átlépésekor ügyeljünk arra, hogy a gépjárművezetőnek rendelkeznie kell nemzetközi gépjármű-biztosítási kártyával!

A maximális sebesség lakott területeken belül 50 km/h, lakott területen kívül 90 km/ h, autópályákon és autóutakon pedig 130 km/h. A megengedett alkoholszint 0 ezrelék, ám nem csak az alkohol, hanem az egyéb függőséget okozó szerek használata is szigorúan tilos vezetés közben! A biztonsági öv használata pedig mind elől, mind hátul kötelező! A téli időszakban az utak sokszor havasak. Ilyenkor csak téli gumiabroncsokkal lehet közlekedni. Sőt, a hegyvidékeken még hóláncra is szükség lehet. 2009. február 1-jétől a világítás a nap minden szakában kötelező!

További kérdései vannak? Vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva!

Árajánlat kérés és foglalás Szlovákiaban ide kattintva!