Vezetési tanácsok Olaszországban

Autóbérlés Online | Autókölcsönzés külföldön egyszerűen

A dél-európai ország - melyet lakói csak "csizmának" neveznek- a magyarok közkedvelt nyaralóhelye. Történelmi városaival, több ősi kultúrával, csillogó divatvilágával, az olasz ételekkel és a helyi mentalitással mindenkit elbűvöl az Appenin- félsziget. Ám Olaszországhoz tartozik még Szicília és Szardínia szigete is. A magyar jogosítvány elfogadott az országban. A közúthálózat rendkívül fejlett.

A maximális sebesség lakott területeken 50 km/h, lakott területen kívül 90 km/h, autópályán pedig 130 km/h. Az autópályákon a megtett út arányában kell fizetnünk, kapus rendszerben.Kötelező biztosítást mindenképpen kössünk a járműre, mert enélkül még a határon sem fognak átengedni!

A kötelező kellékekhez tartozik még a láthatósági mellény és az elakadásjelző háromszög is. Ügyeljünk továbbá a többi előírásra is! A biztonsági öv használata elől és hátul is kötelező, a 12 évnél fiatalabb gyerekek pedig csak hátul utazhatnak! Vezetés közben telefonálni csak headsettel vagy kihangosító készülékkel szabad! A megengedett véralkoholszint 0,8 g/l, ami kicsit magasabb, mint Európa többi országában, ahol 0,5 g/l a megengedett érték.

További kérdései vannak? Vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva!

Autópálya információ Olaszországban ide kattintva!

Árajánlat kérés és foglalás Olaszországban ide kattintva!