Vezetési tanácsok Hollandiában

Autóbérlés Online | Autókölcsönzés külföldön egyszerűen

Hollandia Nyugat-Európában, az Északi-tenger partján fekszik. Ez a Föld legsűrűbben lakott országa. Híres a tulipántermesztéséről, de a Holland Antillákról, vagy Amszterdam színházairól és piroslámpás negyedéről is rengeteget hallani. Az országban a legnépszerűbb közlekedési eszköz a kerékpár. Ezért ha autóval érkezünk, akkor fokozottan ügyeljünk az utakon közlekedő biciklisekre!

Hollandiában a maximális megengedett sebesség lakott területeken 30-50-70 km/h, lakott területeken kívül 80-100 km/h, az autópályákon pedig 120 km/h. Az engedélyezett alkoholmennyiség pedig 0,5 g/l. Az ország közúthálózat hossza 116 500 km. Az autópályák, főutak, és az egyéb közutak használatáért nem kell fizetni, azonban az alagutak díjkötelesek.

A téli abroncsok használata nem kötelező sem Hollandiában, sem a Benelux államokban, ám mégis ajánlatos téli gumikkal közlekedni, főként ha napi rendszerességgel utazunk.

A biztonsági övek használata mind elől, mind hátul kötelező. Ezen kívül biztonsági gyerekülésre is szükségünk lehet. Vezetés közben pedig csak kihangosítóval vagy headsettel szabad telefonálni!

Nagyon figyeljünk arra, hogy mindig csak kijelölt parkolóhelyen parkoljunk! Ellenkező estben előfordulhat, hogy a hatóságok elvontatják a járművet vagy kerékbilincset helyeznek rá, melynek kiváltása nagyon drága és körülményes.

További kérdései vannak? Vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva!

Árajánlat kérés és foglalás Hollandiában ide kattintva!