Vezetési tanácsok Franciaországban

Autóbérlés Online | Autókölcsönzés külföldön egyszerűen

Franciaország Nyugat-Európa legnagyobb területű országa. Városai, és látványosságai világhírűek, ezért nem is csoda, hogy az idegenforgalom meghatározó szerepet játszik az ország életében. Franciaországban nem csak egy-egy várost érdemes megtekinteni, hanem autóval bejárni több vidéket is. Az úthálózat nagyon fejlett, s átszövi szinte az ország minden települését.

A főútvonalak és egyéb utak használata ingyenes. Nem árt tudni azonban, hogy az autópályák többsége magánkézben van, ezért fizetős. A fizetős szakaszokat a felhajtó előtt mindig a PÉAGE felirattal jelzik. Fizetni a fizetőkapuknál és automatáknál lehet.

A Párizs környéki utak gyakran bedugulnak, ezért ha nem úti célunk a főváros megtekintése, akkor kerüljük el ezt az útszakaszt!
Előfordulhat, hogy vihar vagy hó nehezíti a közlekedést. Ekkor az autópályákon a maximális megengedett sebesség 110 km/h. Egyéb esetben az autópályán 130 km/h sebességgel lehet haladni. Lakott területeken kívül a megengedett sebesség 90 km/h, ami esőben 80 km/h-ra redukálódik. Ügyeljünk arra is, hogy azok a vezetők, akiknek két évnél frissebb a jogosítványa, azok külterületen 80 km/h, autópályán pedig 110 km/h sebességgel haladhatnak. Lakott területen belül 50 km/h-val lehet haladni. A sebességkorlátokat érdemes betartani, mert a hatóságok fokozott figyelmet fordítanak a gyorshajtás kiszűrésére.

A magyar jogosítványt az országban elfogadják. A biztonsági öv kötelező, a mobiltelefon használata pedig vezetés közben minden EU-tagországban tilos, erre a franciák nagyon ügyelnek. Engedélyezett alkohol mennyiség: 0.5 g/l

További kérdései vannak? Vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva!

Árajánlat kérés és foglalás Franciaországban ide kattintva!