Vezetési tanácsok Dél-Afrikában

Autóbérlés Online | Autókölcsönzés külföldön egyszerűen

Tengerpart, szavannák, és sivatagok várják a Dél-Afrikába utazó turistákat. A magyar állampolgárok maximum 30 napig tartózkodhatnak az országban vízummentesen, a magyar vezetői engedélyt pedig csak angol fordítással fogadják el. Dél-Afrikában baloldali közlekedés van érvényben.

Az utak minősége változó, szinte az összes nagyvárost jó minőségű autópálya köti össze, ám a vidéki részeken rosszabb útszakaszokra is számítani kell. A vezetéshez szükséges a nemzetközi jogosítvány. Autót bérelni csak 23 éves kortól lehet.
Az autópályák használatáért fizetni kell, amit a kihelyezett bódéknál tehetünk meg. Az autópályákon 120 km/h, a városokban pedig 60 km/h a maximális megengedett sebesség.

Mindig figyeljünk az úton közlekedő kerékpárosokra, a dél-afrikai köztársaságban ugyanis nagyon népszerű közlekedési eszköz a bicikli. A közbiztonság - főleg a nagyobb városokban - nagyon rossz. Ezért mindig tartsuk zárva a járművet, és csak biztonságos, jól megvilágított helyen parkoljunk! Ha nem muszáj, akkor csak a rendőrök segítségét kérjük! Ezen kívül érdemes biztosítást kötni.
Az jelzőtáblák gyakran foltosak, a vidéki utakon pedig állatokkal is találkozhatunk. Ezért mindig legyünk óvatosak!

További kérdései vannak? Vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva!

Árajánlat kérés és foglalás Dél-Afrikában ide kattintva!