Vezetési tanácsok Cipruson

Autóbérlés Online | Autókölcsönzés külföldön egyszerűen

Ciprus a harmadik legnagyobb sziget a Földközi-tengeren. Mérföldeken át húzódó tengerpartok, s mediterrán hangulat jellemzi. Az ország északi részén a török a hivatalos nyelv, ám a közlekedés mégis az angol mintára épül. Cipruson a 2004-es Európai Uniós csatlakozás óta több autópálya is épült.

Cipruson a megengedett maximális sebesség lakott területen 50 km/h, lakott területeken kívül 80 km/ h, autópályán pedig 100 km/h. Az engedélyezett véralkoholszint 0,5 g/l.

A baloldali közlekedés fokozott figyelmet kíván. A nemzetközi közlekedési táblák is mind az utak bal oldalán találhatók. Általánosságban elmondható, hogy az utak igen jó minőségűek az egész szigeten.

A fővárost, Nicosiát négysávos autóutak kötik össze több partmenti várossal (Limassollal, Larnacával, Paphosszal és Agia Napá-val).

Cipruson is kötelező a biztonsági öv használata mind az elől, mind pedig a hátul utazók számára. A láthatósági mellény és az elsősegélyláda nem kötelező tartozéka a járműnek, azonban elakadásjelzőt mindig kell az autóban tartani!

Autózás Ciprus északi részén

A legtöbb kölcsönző partnerünk nem engedélyezi vagy nem javasolja a határátlépést. A bérelt autóval így csak saját felelősségre lehet átmenni északra. A Ciprusi Köztársaság törvényei szerint az árban szereplő felelősség biztosítás és CASCO biztosítás ott nem lesz érvényes.

A határátlépéskor az északi oldalon lehetséges kötni az autóra biztosítást. Ennek az ára kb. 6-7 euró naponta.

Ha bármi történne az autóval északon a kölcsönző részére a bérlő továbbra is teljes felelősséggel tartozik az autóért és a biztosítóval (akivel a biztosítást északon kötötte) szükséges rendezni káresemény esetén az esetleges biztosítási kárt.

Továbbá műszaki mentés sincs északon a délen bérelt autókra. Ha bármilyen mentésre van szüksége szintén a bérlő felelőssége, hogy visszakerüljön az autó a kölcsönzőhöz délre.

További kérdései vannak? Vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva!

Autópálya információ Cipruson ide kattintva!

Árajánlat kérés és foglalás Cipruson ide kattintva