Vezetési tanácsok Bulgáriában

Autóbérlés Online | Autókölcsönzés külföldön egyszerűen

Bulgária tengerpartját Európa legszebb partjai közé sorolják. Az olcsó árak, a pezsgő éjszakai élet és a Fekete-tenger sós habjai miatt Bulgária kedvelt uticélja a magyar turistáknak. Bulgáriában a maximális megengedett sebesség lakott területen belül 50 km/h, lakott területen kívül 90 km/h, autópályákon pedig 130 km/h. Akinek 2 évnél frissebb a jogosítványa, annak a sebességkorlátok lakott területen kívül 70 km/órára, autópályán pedig 100 km/órára csökkennek.

Érdemes előre felkészülni az ország jelzéseiből, mert a nagyobb városokon kívül szinte csak ciril betűs közlekedési táblákkal találkozhatunk. Vezetés közben telefonálni csak kihangosítóval vagy headsettel lehet. A járművek kötelező felszereléseihez tartozik az elakadásjelző háromszög mellett a tűzoltó készülék is!

A biztonsági öv használata kötelező elől, a 12 évnél fiatalabb gyerekek pedig kizárólag a hátsó ülésen utazhatnak! A téli abroncsok használata ugyan nem kötelező, de Bulgáriában is előfordul, hogy a téli utak minősége megkívánja a téli gumi használatát. A megengedett alkohol mennyiség az országban 0,5 g/l. Igyekezzünk betartani minden szabályt, mert Bulgáriában a büntetések sokkal magasabbak, mint Magyarországon.

További kérdései vannak? Vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva!

Árajánlat kérés és foglalás Bulgáriában ide kattintva!