Vezetési tanácsok Bosznia-Hercegovinában

Autóbérlés Online | Autókölcsönzés külföldön egyszerűen

A balkán országban több kultúra, gyönyörű városok, és hosszan elnyúló tengerpartok várják a turistákat. Magyar állampolgárok vízum nélkül 90 napot tartózkodhatnak az országban. Magyar jogosítvánnyal lehet vezetni, de a külföldi autósoknak kötelező a zöld kártya megléte. Bosznia-Hercegovinában az úthálózat bővítése folyamatos.

A főutak állapota általában jó, viszont a mellékutak állapota sok helyen balesetveszélyes, sőt gyakran hiányoznak az útjelző táblák.
Az utak általában túlzsúfoltak, a helyi sofőrök pedig erőszakosak. A főutak mellett 30-50 km-nyi távolságra találhatóak benzinkutak, ám ügyeljünk arra, hogy a töltőállomások többsége éjszaka zárva tart!

A közúti ellenőrzések elég gyakoriak, ezért mindenképpen tartsuk be a helyi közlekedési szabályokat! A maximálisan megengedett legnagyobb sebesség lakott területeken 60 km/h, lakott területen kívül 100 km/h, autópályán pedig 120 km/h. A hegyi utakon csak 60-70 km/h-val lehet közlekedni, de erre minden esetben jelzőtábla figyelmeztet. Ha a sebességkorlátozást átlépjük, akkor 50-150 euró bírságra számíthatunk. A megengedett alkoholmennyiség 0,5 g/l.

A biztonsági öv és a tompított fényszóró használata kötelező! A 12 évesnél fiatalabb gyerekek csak a hátsó ülésen utazhatnak. 23 éves kor alatt a jármű sofőrje 23.00 és 05.00 óra között csak egy 25 éves (vagy idősebb), érvényes jogosítvánnyal rendelkező személy kíséretében vezethet.

A jármű kötelező felszerelései közé tartozik az egészségügyi doboz, az elakadást jelző háromszög, a tartalék izzókészlet, és a vontatókötél. November 15-től április 15-ig pedig hólánc megléte is szükséges!

További kérdései vannak? Vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva!

Árajánlat kérés és foglalás Bosznia-Hercegovinában ide kattintva!