Vezetési tanácsok Ausztráliában

Autóbérlés Online | Autókölcsönzés külföldön egyszerűen

Ausztrália a legkisebb kontinens, de a hatodik legnagyobb ország a Földön. Rengeteg olyan növény-, és állatfaj él itt, ami a világon egyedülálló. Ausztráliában bal oldali közlekedés van érvényben, ám a jobb kéz szabály itt is érvényes. Az utak nagyon jó minőségűek, fizetős autópályák pedig csak a nagyvárosok közelében vannak. A maximális sebességhatárok belterületeken 60 km/h, a külső területeken és az országutakon pedig 100-110 km/h.

Általánosságban elmondható, hogy az ausztrál vezetők elég figyelmetlenek, ezért mindig legyünk körültekintőek! Az ország belső területein rengeteg tábla figyelmeztet az utakon átvonulóm állatokra, mert a legtöbb balesetet az állatok okozzák.

Európai állampolgárok nemzetközi jogosítvánnyal és vízummal három hónapig vezethetnek, azt követően pedig meg kell szerezni az ausztrál vezetői engedélyt. 16 éves kortól már lehet vezetni, ám 21 év alatt még 120 órát felügyelettel kell közlekedni.

Vezetés közben telefonálni csak headsettel vagy kihangosító készülékkel szabad. A biztonsági öv használata a jármű minden utasának kötelező! A maximálisan megengedett alkoholmennyiség a vérben 0,5 g/l. Ha a véralkoholszint meghaladja ezt az értéket, akkor bevonhatják a jogosítványunkat. Ausztráliában az üzemanyag jóval olcsóbb, mint Magyarországon.

Az ország nagyobb városainak is vannak eltérő közlekedési szabályai, ezért mindig figyeljük a jelzőtáblákat!

További kérdései vannak? Vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva!

Árajánlat kérés és foglalás Ausztráliában ide kattintva!