Philadelphia

Autóbérlés Philadelphiában

Philadelphia az Amerikai Egyesült Államok egyik legfontosabb történelmi városa, ahol rengeteg látnivaló akad, ezek közé tartozik - a teljesség igénye nélkül - a Rodin Múzeum, híres képtára a Philadelphia Museum of Art vagy éppen tudományos múzeuma a Franklin Institute. 1776-ban ebben a városban írták alá a Függetlenségi Nyilatkozatot és itt fogadták el az Egyesült Államok Alkotmányát is. Az USA ötödik legnépesebb metropolisza körülbelül 6 millió lakossal.

Philadelphiában számtalan történelmi emlékhely, múzeum és park található, csak legyen időnk azokat végigjárni. Éghajlata párás szubtrópusi, amit elsősorban a forró és fülledt nyarak, kellemes ősz és tavasz, valamint az enyhe telek jellemeznek.

Repülőtere a Philadelphia International Airport (PHL), ami Philadelphia déli határában található. Budapestről az American Airlines járataival juthatunk el Philadelphiába 2018. márciusától. A Philadelphia nemzetközi repülőtéren a következő autókölcsönző cégek találhatóak meg: Alamo, National, Budget, Avis, Thrifty, Dollar,és Sixt.

Autópálya információk az Egyesült Államokban

2014 januárjában a következő államokban NINCS fizetős útszakasz vagy autópálya Alaska, Arizona, Arkansas, Hawaii, Iowa, Michigan, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Mexico, North Dakota, Oregon, Rhode Island, South Dakota, Tennessee, Vermont, Wisconsin és Wyoming.

A többi államban az útdíjat a fizető kapuknál kell megfizetni többnyire készpénz fizetésével a személyzetnek, de egyes helyeken csak automata megoldás létezik és csak pontos összeget lehet fizetni.

Egy-egy állam vagy város a fizető kapuk megszüntetése mellett döntött és csak elektronikus fizetés lehetséges ilyen pl. Denver E470, Texas 183A, Florida’s Turnpike U.S. 1.

Néhány államban elérhetővé tették a fedélzeti egységet (RF tag), ami automatikus fizetést tesz lehetővé és megállás nélküli áthajtást a kapuknál. Ezeket a fedélzeti egységeket a következőképpen nevezik a különböző államokban az E-ZPass használható a legtöbb fizetős útszakaszon, hídon vagy alagútnál, ahol díj fizetés szükséges. Az E-Zpass államok listáját ide kattintva tekintheti meg. A további fedélzeti egységek nevei államonként Kalifornia FasTrak; Florida SunPass; Kansas K-Tag; Oklahoma Pikepass; Houston EZ Tag; Texas TxTag; Dallas TollTag; Louisiana GeauxPass; Georgia Peach Pass és Cruise Card.

Amennyiben fizetős útszakasz használatát tervezi, úgy az autó átvételekor minden kölcsönzőnél van lehetőség az adott államban használatos fedélzeti egység kölcsönzésére a bérleti időszakra. Ennek a bérleti díja kb. $2.50/nap plusz az utak használatából adódó díjak, amit utólag számláz majd a kölcsönző, ez jelentősen meggyorsítja az utazást és a díjfizetést.

E-Zpasssáv az autópálya kapunál

E-Zpass és csak pontos összeg fizetésére figyelmeztető jelzés

E-Zpasssáv az autópálya kapunál

E-Zpass és csak pontos összeg fizetésére figyelmeztető jelzés

SunPass előjelző tábla Floridában

FasTrak autópálya jelzése Kaliforniában

SunPass előjelző tábla Floridában

FasTrak autópálya jelzése Kaliforniában

Forrás: encrypted-tbn3.gstatic.com

Az autópályadíjak összegét és egyéb fizetős útszakaszok esetében fizetendő díjakat tájékoztató jelleggel itt találja:

http://beta.costtodrive.com/us-tolls
http://www.fhwa.dot.gov/policyinformation/tollpage