New York

A Big Apple, azaz New York az USA legizgalmasabb és legérdekesebb városa, egyben a világ legnagyobb pénzügyi és kulturális központja is. Kötelező látnivalói közé tartozik a Time Square, az Empire State Building, a Szabadság Szobor. Számos híres múzeummal is büszkélkedhet, ilyen például a Metropolitan Szépművészeti Múzeum (Metropolitan Museum of Art), a Modern Művészetek Múzeuma (Modern Museum of Art) és természetesen a Guggenheim Múzeum. Ha időnk engedi, nézzünk meg egy darabot a Broadway egyik színházában vagy egy operát a híres Metropolitan-ben. New York, amerikai autós túránk kiindulópontja is lehet. Népszerű bérautó felvevőhely New Yorkban: New York JFK Nemzetközi Repülőtér.

John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtér New York

Autókölcsönző partnereink a Federal Circle Station-nél találhatók meg, ahová az ingyenesen igénybe vehető AirTrain JFK-vel lehet eljutni. Az AirTrain megállóhelye minden terminálnál (kivéve 4-es terminál) az épületen kívül van és természetesen táblák jelzik őket.

A John F. Kennedy nemzetközi repülőtér (JFK) 12 km-re fekszik Alsó-Mannhatten-től. Az Amerikai Egyesült Államok leforgalmasabb repülőtere. 2014-ben több mint 52 millió utas fordult meg itt, így elnyerte a világ 18-dik legforgalmasabb repülőtere címet is. A JFK repréren hat terminál található. A Delta Airlines 2012-ig közlekedtetett közvetlen járatot Budapestről New Yorkba, sajnos ez megszűnt, így csak párizsi vagy amszterdami átszállással juthatunk el. A New York-i autókölcsönző partnereink is megtalálhatóak természetesen a JFK reptéren.

Autóbérlés New York - New York autókölcsönzés: Az autókölcsönzés New Yorkban a következő autóbérlő cégek által biztosított a John F. Kennedy nemzetközi repülőtéren : Dollar, Europcar, Budget, Avis, Alamo és National.

New York LaGuardia reppülőtere (LGA) a három New York-i reptér egyike, kb. 17 km-re fekszik New York központjától. A reptéren 4 terminál található, amelyeket buszok kötnek össze. A legtöbb innen induló járattal az USA és Kanada városaiba juthatunk el.

New York harmadik reptere a Newark Liberty nemzetközi repülőtér (EWR) 24 km-re található Manhatten-től. Három terminál található a repülőtéren: A, B és C. Az Airtrain magasvasúttal juthatunk el az autóbérlő cégek pultjaihoz. Az Avis, Enterprise, Hertz és a National képviseletei a P3-as állomáson találhatóak (Station P3). Az Alamo, Budget és a Dollar képviselete pedig a P2-es állomáson (Station P2).

Autópálya információk az Egyesült Államokban

2014 januárjában a következő államokban NINCS fizetős útszakasz vagy autópálya Alaska, Arizona, Arkansas, Hawaii, Iowa, Michigan, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Mexico, North Dakota, Oregon, Rhode Island, South Dakota, Tennessee, Vermont, Wisconsin és Wyoming.

A többi államban az útdíjat a fizető kapuknál kell megfizetni többnyire készpénz fizetésével a személyzetnek, de egyes helyeken csak automata megoldás létezik és csak pontos összeget lehet fizetni.

Egy-egy állam vagy város a fizető kapuk megszüntetése mellett döntött és csak elektronikus fizetés lehetséges ilyen pl. Denver E470, Texas 183A, Florida’s Turnpike U.S. 1.

Néhány államban elérhetővé tették a fedélzeti egységet (RF tag), ami automatikus fizetést tesz lehetővé és megállás nélküli áthajtást a kapuknál. Ezeket a fedélzeti egységeket a következőképpen nevezik a különböző államokban az E-ZPass használható a legtöbb fizetős útszakaszon, hídon vagy alagútnál, ahol díj fizetés szükséges. Az E-Zpass államok listáját ide kattintva tekintheti meg. A további fedélzeti egységek nevei államonként Kalifornia FasTrak; Florida SunPass; Kansas K-Tag; Oklahoma Pikepass; Houston EZ Tag; Texas TxTag; Dallas TollTag; Louisiana GeauxPass; Georgia Peach Pass és Cruise Card.

Amennyiben fizetős útszakasz használatát tervezi, úgy az autó átvételekor minden kölcsönzőnél van lehetőség az adott államban használatos fedélzeti egység kölcsönzésére a bérleti időszakra. Ennek a bérleti díja kb. $2.50/nap plusz az utak használatából adódó díjak, amit utólag számláz majd a kölcsönző, ez jelentősen meggyorsítja az utazást és a díjfizetést.

E-Zpasssáv az autópálya kapunál

E-Zpass és csak pontos összeg fizetésére figyelmeztető jelzés

E-Zpasssáv az autópálya kapunál

E-Zpass és csak pontos összeg fizetésére figyelmeztető jelzés

SunPass előjelző tábla Floridában

FasTrak autópálya jelzése Kaliforniában

SunPass előjelző tábla Floridában

FasTrak autópálya jelzése Kaliforniában

Forrás: encrypted-tbn3.gstatic.com

Az autópályadíjak összegét és egyéb fizetős útszakaszok esetében fizetendő díjakat tájékoztató jelleggel itt találja:

http://beta.costtodrive.com/us-tolls
http://www.fhwa.dot.gov/policyinformation/tollpage