Los Angeles

Los Angeles az "angyalok városa", egyben az Egyesült Államok második legnagyobb városa, a világ fontos gazdasági és kulturális központja, szórakoztatóipara is nagyon híres. Éghajlata mediterrán, nedves telek és forró, hosszú nyarak jellemzik. A fények, a csillogás, a sztárok otthona Los Angeles, nevezetességei közé tartozik a Walt Disney Concert Hall, Hollywood Boulevard és a Hollywood Walk of Fame a sztárok tenyérlenyomataival, a híres Hollywood felirat, Venice Beach, Malibu Beach, Beverly Hills és a Kodak Theatre is. Los Angeles, amerikai autós túránk kiindulópontja is lehet. Népszerű bérautó felvevőhely Los Angelesben: Los Angeles (LAX) Nemzetközi Repülőtér.

Autóbérlés Los Angelesben

Dél-Kalifornia éghajlata sokak szerint tökéletes, hiszen szinte egész évben kellemes az idő, süt a nap. A csapadék kevés és a páratartalom is alacsony. Bátran állíthatjuk, hogy nincs kellemetlen időjárású évszak Los Angelesben.

A városban több mint 300 múzeum van, Los Angelesben már kétszer - 1932 és 1984 - rendeztek nyári olimpiai játékokat. Washington D.C-n kívül itt van az USA második legnagyobb kormányzati negyede. Az Amerikai Egyesült Államok utolsó faépítésű világítótornya is itt található, a San Pedro’s Fermin Parkban.

Los Angeles Nemzetközi Repülőtér

Los Angeles nemzetközi repülőtér (LAX) 26 km-re fekszik LA központjától, 9 terminál található a repülőtéren. A világ 10 legforgalmasabb repülőterei közé tartozik, ahol évente több mint 63 millió utas fordul meg. Los Angeles repterei közé tartozik még a Bob Hope repülőtér, John Wayne repülőtér, Long Beach repülőtér és az LA/Ontario nemzetközi repülőtér.

A Los Angeles nemzetközi repülőtéren található autókölcsönző partnereinket az ingyenesen igénybe vehető transzferbuszokkal lehet megközelíteni. A "Rental Car Shuttles" lila színű táblát kell keresni a repülőtéren, mert azok jelzik a buszok indulási helyét.

Autókölcsönzés Los Angelesben

Az autóbérlés Los Angeles városában is a legkényelmesebb és legegyszerűbb módja, hogy felfedezzük Dél-Kalifornia csodálatos tájait. A Los Angeles autókölcsönzés a következő autóbérlő cégek által biztosított: Dollar, Budget, National, Alamo, Avis, Europcar, Thrifty és Sixt.

Autópálya információk az Egyesült Államokban

2014 januárjában a következő államokban NINCS fizetős útszakasz vagy autópálya Alaska, Arizona, Arkansas, Hawaii, Iowa, Michigan, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Mexico, North Dakota, Oregon, Rhode Island, South Dakota, Tennessee, Vermont, Wisconsin és Wyoming.

A többi államban az útdíjat a fizető kapuknál kell megfizetni többnyire készpénz fizetésével a személyzetnek, de egyes helyeken csak automata megoldás létezik és csak pontos összeget lehet fizetni.

Egy-egy állam vagy város a fizető kapuk megszüntetése mellett döntött és csak elektronikus fizetés lehetséges ilyen pl. Denver E470, Texas 183A, Florida’s Turnpike U.S. 1.

Néhány államban elérhetővé tették a fedélzeti egységet (RF tag), ami automatikus fizetést tesz lehetővé és megállás nélküli áthajtást a kapuknál. Ezeket a fedélzeti egységeket a következőképpen nevezik a különböző államokban az E-ZPass használható a legtöbb fizetős útszakaszon, hídon vagy alagútnál, ahol díj fizetés szükséges. Az E-Zpass államok listáját ide kattintva tekintheti meg. A további fedélzeti egységek nevei államonként Kalifornia FasTrak; Florida SunPass; Kansas K-Tag; Oklahoma Pikepass; Houston EZ Tag; Texas TxTag; Dallas TollTag; Louisiana GeauxPass; Georgia Peach Pass és Cruise Card.

Amennyiben fizetős útszakasz használatát tervezi, úgy az autó átvételekor minden kölcsönzőnél van lehetőség az adott államban használatos fedélzeti egység kölcsönzésére a bérleti időszakra. Ennek a bérleti díja kb. $2.50/nap plusz az utak használatából adódó díjak, amit utólag számláz majd a kölcsönző, ez jelentősen meggyorsítja az utazást és a díjfizetést.

E-Zpasssáv az autópálya kapunál

E-Zpass és csak pontos összeg fizetésére figyelmeztető jelzés

E-Zpasssáv az autópálya kapunál

E-Zpass és csak pontos összeg fizetésére figyelmeztető jelzés

SunPass előjelző tábla Floridában

FasTrak autópálya jelzése Kaliforniában

SunPass előjelző tábla Floridában

FasTrak autópálya jelzése Kaliforniában

Forrás: encrypted-tbn3.gstatic.com

Az autópályadíjak összegét és egyéb fizetős útszakaszok esetében fizetendő díjakat tájékoztató jelleggel itt találja:

http://beta.costtodrive.com/us-tolls
http://www.fhwa.dot.gov/policyinformation/tollpage