Las Vegas

Las Vegas a világ szórakoztató központja, egyben Nevada állam legnépesebb városa. A város legfontosabb látnivalói a kaszinók, melyek legnagyobb része a híres Las Vegas Sugárúton/Las Vegas soron vannak. Leghíresebb, legnagyobb kaszinói közé tartozik: a Bellagio, a Palms, a Négy Királynő, a Las Vegas Club, Plaza Hotel & Kaszinó, a Golden Gate Hotel & Kaszinó és a híres Luxor. Egyedülálló műsorával Las Vegasban is fellép a Cirque du Soleil cirkusz. Las Vegas éghajlatát Mojave-sivatag határozza meg, szinte egész évben süt a nap és nagyon kevés eső esik. Las Vegas McCarran nemzetközi repülőtere (LAS) népszerű bérautó felvevőhely Vegasban.

Las Vegas elsősorban a felnőttek “szórakozóhelye” viszont a város arculata kezd kicsit átalakulni, ugyanis egyre több gyerek- és családbarát hely és szálloda. Az elmúlt években egyre több a vidámpark és témapark, ahol az egész család jól érezheti magát. Ugyan nem tartozik a legolcsóbb amerikai városok közé, szálláshelyek is meglehetősen drágák. A világ 15 legnagyobb hotele közül 14 Las Vegasban van.

Las Vegas nagyon népszerű hely a turisták körében egész évben, így nem igazán beszélhetünk főszezonról. Azért mégis vannak időszakok, amikor a megszokottnál is többen látogatják a várost pl. újévet sokan itt ünneplik, július 4-e, de az iskolai szünetek ideje alatt is. Valentin-napkor is sok pár látogat el a “szerencse városába”.

Az időjárás egész évben kedvező, ezért akik szeretnek napozni és strandolni a hotelek medencéinél, azok május és szeptember között utazzanak el Las Vegasba. Tavasszal és ősszel pedig kellemes időben bebarangolhatjuk a Las Vegas Strip-et, ami 7 km hosszú, de kirándulhatunk a sivatagba is.

Télen 10-15 fokra is lemegy a hőmérséklet, sőt még fagyni is szokott. Nyáron - májustól - viszont nagy a hőség, nem ritka a 37 fok sem. Kis lehűlés - 30 fok körüli hőmérséklet - csak szeptemberben következik be. Csapadék csak januárban és júliusban hull és ekkor viharok is vannak.

Autóbérlés Las Vegas

Autókölcsönzés Las Vegasban a legkényelmesebb módja, hogy bejárjuk Nevada különleges tájait. A McCarran nemzetközi repülőtér (LAS) 8 km-re fekszik Las Vegas központjától és két terminálja van. Las Vegas autókölcsönzés a következő nemzetközi és amerikai autóbérlő cégek által biztosított: Dollar, Alamo, Europcar, National, Thrifty, Avis, Hertz és Sixt.

Autópálya információk az Egyesült Államokban

2014 januárjában a következő államokban NINCS fizetős útszakasz vagy autópálya Alaska, Arizona, Arkansas, Hawaii, Iowa, Michigan, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Mexico, North Dakota, Oregon, Rhode Island, South Dakota, Tennessee, Vermont, Wisconsin és Wyoming.

A többi államban az útdíjat a fizető kapuknál kell megfizetni többnyire készpénz fizetésével a személyzetnek, de egyes helyeken csak automata megoldás létezik és csak pontos összeget lehet fizetni.

Egy-egy állam vagy város a fizető kapuk megszüntetése mellett döntött és csak elektronikus fizetés lehetséges ilyen pl. Denver E470, Texas 183A, Florida’s Turnpike U.S. 1.

Néhány államban elérhetővé tették a fedélzeti egységet (RF tag), ami automatikus fizetést tesz lehetővé és megállás nélküli áthajtást a kapuknál. Ezeket a fedélzeti egységeket a következőképpen nevezik a különböző államokban az E-ZPass használható a legtöbb fizetős útszakaszon, hídon vagy alagútnál, ahol díj fizetés szükséges. Az E-Zpass államok listáját ide kattintva tekintheti meg. A további fedélzeti egységek nevei államonként Kalifornia FasTrak; Florida SunPass; Kansas K-Tag; Oklahoma Pikepass; Houston EZ Tag; Texas TxTag; Dallas TollTag; Louisiana GeauxPass; Georgia Peach Pass és Cruise Card.

Amennyiben fizetős útszakasz használatát tervezi, úgy az autó átvételekor minden kölcsönzőnél van lehetőség az adott államban használatos fedélzeti egység kölcsönzésére a bérleti időszakra. Ennek a bérleti díja kb. $2.50/nap plusz az utak használatából adódó díjak, amit utólag számláz majd a kölcsönző, ez jelentősen meggyorsítja az utazást és a díjfizetést.

E-Zpasssáv az autópálya kapunál

E-Zpass és csak pontos összeg fizetésére figyelmeztető jelzés

E-Zpasssáv az autópálya kapunál

E-Zpass és csak pontos összeg fizetésére figyelmeztető jelzés

SunPass előjelző tábla Floridában

FasTrak autópálya jelzése Kaliforniában

SunPass előjelző tábla Floridában

FasTrak autópálya jelzése Kaliforniában

Forrás: encrypted-tbn3.gstatic.com

Az autópályadíjak összegét és egyéb fizetős útszakaszok esetében fizetendő díjakat tájékoztató jelleggel itt találja:

http://beta.costtodrive.com/us-tolls
http://www.fhwa.dot.gov/policyinformation/tollpage