Florida

Florida az USA délkeleti állama, melynek fővárosa Tallahassee, legnagyobb városa pedig Jacksonville. Lake City közelében, Észak-Floridában található a híres floridai indián törzsfőnökről elnevezett Osceola Nemzeti Park, valamint a híres White Spring gyógyforrás is. Kelet-Floridában számtalan csodálatos tengerpart várja a turistákat, ezek közé tartozik Palm Beach, ami a milliomosok kedvelt üdülőhelye, és Miami is. Orlando Közép-Florida leggyorsabban fejlődő városa, a híres floridai Disneyland is itt fekszik. Floridának számos nemzetközi repülőtere van, ezek közé tartozik a Miami nemzetközi repülőtér (MIA), Orlando nemzetközi repülőtér (MCO), Fort Lauderdale-Hollywood nemzetközi repülőtér (FLL), Tampa nemzetközi repülőtér (TPA) és Palm Beach nemzetközi repülőtér (PBI). Fedezze fel bérautójával Floridát!

Autóbérlés Floridában

Florida egyik legfontosabb “természeti kincse” a kellemes időjárás, nem véletlenül nevezik napsütéses államnak. A nyár hosszú, nagyon meleg és elég párás, napközben viharok is előfordulnak. A tél meglehetősen enyhe, néha kicsit hidegebb időszakokkal. A part menti területek Floridában nyáron picit hűvösebbek és télen pedig melegebbek, mint a szárazföld belseje. Florida éghajlatát nagyban befolyásolja az Atlanti-óceán és a Mexikói-öböl hatása.

Florida legnagyobb bevételi forrása a turizmus. A kedvező időjárás, a rengeteg napsütés, a több száz kilométer hosszú tengerpart évente 60 millió látogatót vonz. 2011-ben Florida volt a legnépszerűbb állam a turisták körében. Különösen a tengerparti nyaralóhelyeket kedvelik az idelátogatók, főleg a téli és tavaszi szünet időszakában.

A strandok mellett természesen a legtöbben a Walt Disney World Resortot keresik fel, ami a legnagyobb szórakoztató park a világon, területén több mint 20 hotel található. A népszerű szórakoztató parkok közé tartozik még: Universal Orlando Resort, Busch Gardens és SeaWorld.

A Miami repülőtér 13 km-re északnyugatra fekszik Miami központjától. 2013-ban több mint 40 millió utast fogadott a repülőtér, ezzel a világ 26-dik legforgalmasabb és az USA tizedik legforgalmasabb légikikötője címeket is elnyerte. A teherszállításban is fontos szerepet játszik a Miami nemzetközi reptér.

Autókölcsönzés Floridában

Az autóbérlés Florida államban a legkényelmesebb módja, hogy bebarangoljuk a csodálatos éghajlattal megáldott városokat és tengerpartokat. A legnagyobb nemzetközi autókölcsönzők USA repülőterein és metropoliszaiban is megtalálhatóak. A Florida autókölcsönzés a Miami reptéren a következő autóbérlő cégek által biztosított: Dollar, Thrifty, Alamo, Budget, National, Europcar, Sixt és Avis.

Autópálya információk az Egyesült Államokban

2014 januárjában a következő államokban NINCS fizetős útszakasz vagy autópálya Alaska, Arizona, Arkansas, Hawaii, Iowa, Michigan, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Mexico, North Dakota, Oregon, Rhode Island, South Dakota, Tennessee, Vermont, Wisconsin és Wyoming.

A többi államban az útdíjat a fizető kapuknál kell megfizetni többnyire készpénz fizetésével a személyzetnek, de egyes helyeken csak automata megoldás létezik és csak pontos összeget lehet fizetni.

Egy-egy állam vagy város a fizető kapuk megszüntetése mellett döntött és csak elektronikus fizetés lehetséges ilyen pl. Denver E470, Texas 183A, Florida’s Turnpike U.S. 1.

Néhány államban elérhetővé tették a fedélzeti egységet (RF tag), ami automatikus fizetést tesz lehetővé és megállás nélküli áthajtást a kapuknál. Ezeket a fedélzeti egységeket a következőképpen nevezik a különböző államokban az E-ZPass használható a legtöbb fizetős útszakaszon, hídon vagy alagútnál, ahol díj fizetés szükséges. Az E-Zpass államok listáját ide kattintva tekintheti meg. A további fedélzeti egységek nevei államonként Kalifornia FasTrak; Florida SunPass; Kansas K-Tag; Oklahoma Pikepass; Houston EZ Tag; Texas TxTag; Dallas TollTag; Louisiana GeauxPass; Georgia Peach Pass és Cruise Card.

Amennyiben fizetős útszakasz használatát tervezi, úgy az autó átvételekor minden kölcsönzőnél van lehetőség az adott államban használatos fedélzeti egység kölcsönzésére a bérleti időszakra. Ennek a bérleti díja kb. $2.50/nap plusz az utak használatából adódó díjak, amit utólag számláz majd a kölcsönző, ez jelentősen meggyorsítja az utazást és a díjfizetést.

E-Zpasssáv az autópálya kapunál

E-Zpass és csak pontos összeg fizetésére figyelmeztető jelzés

E-Zpasssáv az autópálya kapunál

E-Zpass és csak pontos összeg fizetésére figyelmeztető jelzés

SunPass előjelző tábla Floridában

FasTrak autópálya jelzése Kaliforniában

SunPass előjelző tábla Floridában

FasTrak autópálya jelzése Kaliforniában

Forrás: encrypted-tbn3.gstatic.com

Az autópályadíjak összegét és egyéb fizetős útszakaszok esetében fizetendő díjakat tájékoztató jelleggel itt találja:

http://beta.costtodrive.com/us-tolls
http://www.fhwa.dot.gov/policyinformation/tollpage