London Heathrow

A London Heathrow (LHR) repülőtér az Egyesült Királyság legnagyobb és legfontosabb légikikötője, 24km-re fekszik London belvárosától. A repülőtér 5 terminállal rendelkezik, több nemzetközi vonalat irányít, mint a világ bármely más légikikötője. A Heathrow repülőtér a legnépszerűbb bérautó felvevőhely az Egyesült Királyságban. Kiváló kiindulópontja lehet egy angliai autóstúrának.

Autópálya információk az Egyesült Királyságban

Az autópályák használata ingyenes, ez alól egyetlen kivétel az M6 toll autópálya (Rugby, Manchester, Gretna), ennek használata személyautók részére kb. 5.50 GBP napszaktól függően.

London behajtási díj (dugódíj)

A behajtási díjat szinte minden járműnek meg kell fizetnie, amely behajt a London belvárosában található "Congestion Charge Zone(CCZ)" jelzett területre hétfőtől-péntekig 07.00 és 18.00 között. Hétvégén és ünnepnapokon a behajtás ingyenes.

A behajtási díj köteles zóna térképe Londonban

A behajtási díj köteles zóna térképe

A behajtási díj köteles zóna térképe nagyobb méretben ide kattintva megtekinthető

A londoni behajtási díj napi £11,50 minden járműre, az elmaradt fizetésért pedig magas pótdíjat szabnak ki, ami akár £130 is lehet.

A bérelt autóval történő behajtás is díjköteles. Ebben az esetben a legjobb megoldás, ha az autó átvételekor a kölcsönzőnél a megfelelő napra vagy napokra előre kifizeti a díjat. További fizetési lehetőségekről ide kattintva tájékozódhat.

A fizetési zónát előjelző tábla Londonban

A fizetési zónát előjelző tábla

A zóna kezdetét jelölő tábla Londonban

A zóna kezdetét jelölő tábla

A zóna végét jelző tábla Londonban

A zóna végét jelző tábla

Forrás: http://webarchive.nationalarchives.gov.uk

Durham behajtási díj

Durham volt az első város volt az Egyesült Királyságban, ahol bevezették a behajtási díjat. Ezt az indokolta, hogy az 1000 éves belvárosban csökkentsék az autó forgalmat. A behajtási díj 2 GBP naponta.