Marosvásárhely

Marosvásárhely azaz, Târgu Mureş, a székelység fővárosa, Erdély hatodik legnagyobb települése a Maros partján. A város Maros megye egyik legnagyobb turisztikai állomásai közé tartozik. Fontos látványosságai közé tartozik a belváros, a Somos-tetőn található állatkert, Weekend telep és sokan látogatják a minden évben megrendezett Félsziget Fesztivált is. A marosvásárhelyi vár és a református Vártemplom a város egyik leglátogatottabb nevezetessége. Népszerű bérautó felvevőhely Marosvásárhelyen: Targu Mures (TGM) nemzetközi repülőtér.

Autóbérlés Marosvásárhely

A Targu Mures - másnéven Marosvásárhelyi Transylvania nemzetközi repülőtér - Erdély egyik fontos repülőtere, ami 14 km-re található délnyugatra Marosvásárhelytől, Vidrátszegen. 2000-ben teljes átépítést végeztek és 2005-ben egy új, nemzetközi terminált is létesítettek.

A Wizz Air is közlekedtet ide járatot Budapestről, de más európai városkból is eljuthatunk ide a Wizz Air-rel. A következő repülőterekre indulnak Marosvásárhelyről járatok: Beauvais, Bergamo, Dortmund, Hahn, London-Luton, Madrid, Memmingen és Rome-Fiumicino repülőtér.

Autóbérlés Romániában - autókölcsönzés Marosvásárhely

A legnagyobb nemzetközi autókölcsönzők Marosvásárhelyen is képviseltetik magukat. Az autó bérlése Marosvásárhelyen és Székelyföldön a legkényelmesebb módja, hogy gyorsan eljussunk kívánt úti célunkhoz. A marosvásárhelyi autóbérlés a következő autóbérlő cégek által biztosított: Autoboca, Klass Wagen, Autonom, Budget és Avis.

Egyéb népszerű helyszínek Romániában