Málta

Európa és Afrika között fekszik Málta a Földközi-tengeren. Málta apró sziget, de számtalan látnivalót rejt; szép templomokat, erődöket és katedrálisokat. A sziget fővárosa Valletta, a Grand Harbour (nagy kikötő) partján épült. Rengeteg búvár látogat el a szigetre, közkedvelt merülőhelyek közé tatozik a Kék Barlang, a Qawra Point, Gozon a Kék Lyuk környéke, valamint Cominon a Kék Lagúna. Máltán több mint 20 nyelviskola várj az angolul tanulókat. Kelet-Máltán érdemes felkeresni Marsaxlok festői halászkikötőjét, délen Rabatot vagy a sziget északi részén fekvő népszerű nyaralóhelyeket - Bugibba, Sliema, St. Julian's. Népszerű bérautó felvevőhely Máltán: Málta Repülőtér

Autóbérlés Málta

Málta éghajlatát forró nyarak és enyhe telek jellemzik. Csapadék csak a téli időszakban hull. A napsütéses órák száma 3000, így a kellemes idő egész évben biztosított. Az éves átlaghőmérséklet 23 °C nappal és 16 °C éjjel. A tenger éves átlaghőmérséklete 20°C. A strandszezon áprilistól október végééig tart.

Málta több szigetből áll, de csak Gozón és Cominon laknak Máltán kívül. A legtöbben tengerpartja miatt látogatják, ahol mindenféle vízi sportokat is kipróbálhatunk. Sokan túráznak is a szigeten, főleg Gozón, de aki szeret vitorlázni, az megteheti Málta vizein. Számos zenei és kulturális fesztivált is tartanak Máltán.

Legnagyobb települései közé tartozik Marsaxlokk, ami egy halászfalu a sziget déli részén és ahol minden vasárnap piacot tartanak; Medina, Málta régi fővárosa; Rabat számos történelmi emléknek ad otthon - többek között itt láthatóak a Szent Pál-katakombák; St. Julian’s szórakozóhelyeiről, éttermeiről és éjszakai életéről híres. Sliema városában lehetőségünk nyílik vásárolgatni, míg Victoria Gozo fővárosa. Málta megalitikus templomai közül - 4500-5500 évesek - a következőek látogathatóak közülük: Tarxien, Hal Saflieni Hypogeum, Ggantija és Hagar Qim.

A Málta nemzetközi repülőtér (MLA) - korábbi neve Luqa reptér - 5 km-re található délnyugatra Valletta városától. A Wizz Air menetrendszerinti járatot közlekedtet Budapest és Málta között. Egy terminál található a reptéren. A Ryanair egyik bázisa is itt van.

Autókölcsönzés Máltán - autóbérlés Málta repülőtér

Az autóbérlés Málta repülőtéren a legnagyobb nemzetközi kölcsönzők által biztosított. Az autóbérlő cégeket az érkezési csarnokban találjuk meg, a bal oldalon. A következő autókölcsönzők képviseltetik magukat a reptéren: Active, Europcar, Aquarius, Sixt, Drifter, Green Motion, Billy’s Car Hire, Budget és Avis.

Autópálya információk Máltában

Málta szigetén nem találhatóak autópályák, így autópályadíj sincs.