Izland

Izland az Atlanti óceán északi részén Skóciától északnyugatra található. Fővárosa Reykjavik. A sziget kb. 300km hosszú és 500 km széles, partvidéke nagyon tagolt, főként fjordok váltakozása jellemzi az északi részét. A szigetet főként vulkanikus hegységek és fennsíkok alkotják. Működő vulkánok, gejzírek és források gazdagítják leginkább a természeti képet mivel felszínén nincs gazdag növényvilág, csak néhány tisztást vagy kisebb erdős részt találhatunk. Izland kb. 10 százalékát jégtakaró borítja, néhány tóval tarkítva. Az éghajlat Izlandon mérsékelt óceáni. A szigeten található legnagyobb gejzír a Strokkur amely Izland délnyugati részén található. A Strokkur gejzír 4-10 percenként 22 méter magas forró vízoszlopot lövel ki. Izland felfedezéséhez béreljen autót a kínálatunkból, amelyet akár már Reykjavik reptéren átvehet az érkezéskor!

Autóbérlés Izlandon

Izland útjai jó minőségűek és könnyen is tájékozódhatunk rajtuk. Izlandon a Hringvegur vagy 1-es főútvonal 1339 km hosszú és egész évben járható, bár előfordult már, hogy télen lezárták a rossz útviszonyok miatt. Vannak olyan mellékútvonalak, amelyek nem kövezettek és ezeken közlekedve nagyon vigyáznunk kell a bérelt autónkra, mert sérüléseket okozhatnak rajta. A megengedett legnagyobb forgalmi sebesség 90 km/h az 1-es főútvonalon, lakott területeken 30-50 km/h és a nem kövezett mellékutakon 80km/h.

Érdemes június és augusztus között Izlandra utazni, mert ekkor a hőmérséklet magasabb; bár a nyári átlaghőmérséklet ekkor sem haladja meg a 10-14 fokot. A levegő viszont nagyon tiszta, ezért ez a viszonylag alacsony nyári hőmérséklet is melegebbnek tűnik. Június végén és július elején nem megy le a nap. Ebben az időszakban viszont a szálláshelyek sokkal többe kerülnek, gyakran megduplázódnak. A tél pár fokkal melegebb, mint a magyarországi, de ekkor (január-december) csak 3-4 órán keresztül van világos.

Reykjavík nemzetközi repülőtér (RKV) a fővárostól csak 2 km-re fekszik, de ez a reptér csak belföldi járatokat bonyolít, illetve Grönlandra és a Feröer-szigetekre. Izland legnagyobb repülőtere a Keflavík nemzetközi repülőtér (KEF) a fővárostól 50 km-re található. Ide természetesen csak átszállásal tudunk eljutni Budapestről, menetrendszerinti járat nincs.

Izlandon további fontos repülőterei: Akureyri-, Egilsstaðir-, Grímsey-, Ísafjörður-, Þórshöfn- és Vopnafjörður repülőtér.

Autóbérlés Reykjavikban - Autókölcsönzők Izlandon

Az autókölcsönzés Izlandon a legjobb és legegyszerűbb módja, hogy felfedezzük ezt a különleges atlanti-óceáni szigetet. Az autóbérlés Reykjavik városában is lehetséges, nem csak a reptéren. A legnagyobb nemzetközi autókölcsönzők Izland szigetén is megtalálhatóak.

Autóbérlés Reykjavik reptér: Geysir, Procar, Hertz, RAS, Sixt, Europcar, Route1 és Dollar Thrifty.

Legnépszerűbb helyszínek Izlandon