Párizs

Párizs, Franciaország fővárosa, a világ leglátogatottabb, leghangulatosabb és sok utazó szerint a világ legszebb városa, egy igazi ékszerdoboz. A szabadság, a fények, a divat és a szerelem városa. A legtöbb utazónak Párizsról elsőre az Eiffel-torony, a Diadalív, vagy talán a Sacré-Coeur jut az eszébe, ezen túl még rengeteg látnivaló van, amit még felsorolni is nehéz, és egy hét sem lenne elég ahhoz, hogy bejárjuk. A folyamatos nagyvárosi pezsgés, a párizsi emberek, a kávézók sora is felejthetlen. Párizs művészeti galériái, a Szajna és romantikus hídjai, divatos üzletei és a megelevenedett történelem hozzájárulnak ahhoz, hogy ebbe a patinás városba egyre jobban beleszeressünk. Népszerű bérautó felvevőhelyek Párizsban: Párizs Orly, Párizs Charles de Gaulle Repülőtér és Beauvais Repülőtér.

Autóbérlés Párizsban

Párizs legnagyobb része, beleértve a Szajna partját is, az UNESCO Világörökségi Listáján szerepel. Gourmék figyelem, Tokió után Párizsban található a legtöbb Michelin-csillagos étterem. Híres látnivalói több mint 45 millió turistát vonzanak évente.

Autókölcsönzők Párizsban - párizsi autóbérlés

Párizs-Charles de Gaulle repülőtér (CDG)

Sokan csak Rossy reptérként emlegetik a Charles de Gaulle-t, ami 25 km-re északkeletre fekszik Párizstól. A világ egyik legfontosabb és Franciaország legnagyobb nemzetközi repülőtere. London-Heathrow után a legforgalmasabb reptér egész Európában, évente több mint 62 millió utas fordul meg itt. Az easyJet és az Air France közlekedtet menetrendszerinti járatokat Budapest és Párizs-Charles de Gaulle repülőtér között.

A reptéren három terminál található. Az 1-es terminál - T1 - a legrégebbi. A 2-es terminálról - T2 - korábban kizárólag csak Air France gépek indultak, mára már más légitársaságok is megjelentek itt. A hármas terminál (T3) a diszkont légitársaságoké és a chartereké. A CDGVAL - könnyű vasút - köti össze a terminálokat, a vasútállomást és a parkolókat.

Autókölcsönzés Párizs - autóbérlés Párizsban

Az 1-es és a 2-es terminálon megtalálhatóak az autókölcsönző cégek képviseletei. A T1-en érkezési szinten, a 26-28-as kapuk között. A T2-őn a 2E, 2F és 2G esetében az érkezési szinten találhatóak meg 2E és 2F között. A 2A, 2B, 2C és 2D-nél pedig az Escape Services jelzést kell követnünk. Charles de Gaulle autóbérlés a következő cégek által biztosított: Interrent, Firefly, Budget, Europcar, Avis, Sixt és Citer.

Párizs-Orly repülőtér (ORY)

A repülőtér Párizstól 13 km-re fekszik és Franciaország fő reptere volt a Charles de Gaulle megépítése előtt. Az Orly repülőtéren 2 terminál található: az Orly Uest (nyugati terminál) és az Orly Sud (déli terminál). Az autóbérlés Orly reptéren mindkét terminálon biztosított, a legtöbb a nyugati terminálon van.

Orly autókölcsönzés: a következő autókölcsönzők Párizs Orly repterén megtalálhatóak - Firefly, Interrent, Europcar, Budget, Avis, Sixt és Citer.

Beauvais–Tillé repülőtér (BVA)

A Beauvais–Tillé repülőtér 85 km-re fekszik Párizstól és 3.5 km-re Beauvais városától. Elsősorban diszkont légitársaságok használják ezt a repülőteret, többek között a Ryanair menetrendszerinti járata érkezik ide Budapestről. A reptéren egy terminál található.

Az autó bérlése Beauvais repülőtéren a leggyorsabb és legkényelmesebb módja, hogy Párizsba utazzunk vagy felkeressünk más francia városokat is. A Beauvais Repülőtér - autókölcsönzők: Sixt, Firefly, Europcar, Avis, Budget és Citer.

Egyéb népszerű helyszínek Franciaországban