Billund

Autóbérlés Billund

Billund repülőtér - Billund Lufthavn (BLL) - 1.9 km-re, északkeletre fekszik Billund városától. Dánia egyik legforgalmasabb repülőtere, ami charter-, teherszállító- és menetrendszerinti járatokat is fogad. Legoland népszerűségének és közelségének köszönhető, hogy egyre több légitársaság használja a repteret. Valamint Dánia nyugati részén élő helyi lakosságnak is ez a legfontosabb légikikötője, ha külföldre utaznak.

Budapestről a Ryanair menetrendszerinti járataival el tudunk jutni a Billund repülőtérre, ahol évente több mint 2 millió utas fordul meg. Kifutópályáján még olyan méretű repülőgépek is le- és felszállhatnak, mint a Boeing 747, de a legtöbb utas kisebb repülőkön érkezik. 2011-12-ben egyre több charter járatot kezdtek el itt üzemeltetni, többek között eljuthatunk Billund reptérről olyan egzotikus helyekre, mint Colombo, Phuket, Sharjah, St. Croix a téli időszakban és Cancún, valamint Punta Cana nyáron.

A Cimber Sterling Airlines bázisa is itt található, akik 15 célállomásra üzemeltetnek járatokat a Billund reptérről. A Finnair, a SAS Scandinavian Airlines és a KLM is képviselteti itt magát.

Autóval 3km-re található a reptér Billundtól, 28 km-re Vejle-től, 41 km-re Kolding-tól, 61 km-re Esbjerg-től és 98 km-re Aarhus-tól. Reptéri buszok közlekednek Horsens, Skanderborg és Aarhus városokba. Ezenkívül 8 másik busztársaság is közlekedtet ide járatokat más dán városokból.

Hat parkolási zónára osztották fel a reptéri parkolót, ország- ill. földrész neveket adtak az egyes zónáknak. Van USA, Ausztrália, Kenya, Spanyolország, Egyiptom és Grönland. Három ezek közül gyalogosan is megközelíthető, a többi pedig shuttle busszal. Egy több szintes repülőtéri parkoló is található a terminál közelében, ezt gyalogos hídon közelíthetjük meg. Egy 24 órában nyitva tartó benzinkút is üzemel a reptéren.

Két terminál található a Billund repülőtéren: egy az utasoknak, egy pedig a teherszállításnak. Az autókölcsönző cégek pultjai a terminál épületén belül találhatóak az első emeleten.

Autóbérlés Billund repülőtér

Az autókölcsönzés Billundban az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja, hogy felfedezzük Dániát és eljussunk Legoland-be. Billund repülőtér autóbérlés tekintetében jól ellátott, a következő nemzetközi autóbérlő cégek vannak jelen a reptéren: Budget, Sixt, Hertz, Avis és Europcar.

Mit érdemes megnézni Billund közelében?

Billund városa Dániában, Jütlandon található. 8700 lakosa van és elsősorban a LEGO-ról híres.

Legoland Billund: Valószínűleg első utunk Legoland-be - Dánia második legfontosabb látványossága a főváros, Koppenhága után - vezet. 50 különféle játékot kipróbálhatnak - főleg 15 éven aluliaknak való - a gyerekek, de a felnőtteknek is jó szórakozás. Kicsiknek és nagyoknak is érdekes látnivaló az 65 millió legóból épült minivilág, ahol a föld legszebb nevezetességeinek másait is megcsodálhatjuk. Cím: Nordmarksvej 9.
Akik igazi nagy legó rajóngók, azok ellátogathatnak a gyárba is, ahol ezeket a világszerte ismert építőelemeket gyártják. Külön engedéllyel, több hónapos várakozás után elég borsos áron lehet bejutni.

Lalandia Billund: egy hatalmas területen fekvő - 10000m² - beltéri, trópusi vízi vidámpark csúszdákkal, benti és kinti medencékkel, jacuzzival, minigolffal és játszóterekkel. Kisgyermekes családok előszeretettel látogatják egész évben. Cím: Ellahammers Allé 3.

Természetesen Legoland és Lalandia mellett kirándulhatunk a jütlandi városokba is Billundból, hiszen egyik sem fekszik nagy távolságra.

Egyéb népszerű helyszínek Dániában