Ayia Napa

Autóbérlés Ayia Napa

Ayia Napa üdülővárosa Ciprus keleti partján fekszik Famagusta igazgatási körzetben. A legtöbb turista szórakozóhelyei és csodálatos strandja miatt keresi fel. Elsősorban a fiatal korosztály látogatja Ayia Napát, de a családosok is kedvelik.

Sok angol, német, skandináv, svájci, libanoni, orosz és kelet-európai turista nyaral itt és élvezi az nyüzsgő éjszakai életet. Sokan Ibizához hasonlítják fergeteges klubjai és a partik miatt Ciprus népszerű üdülővárosát, Ayia Napát.

Ayia Napa strandjai legalább olyan népszerűek, mint klubjai. A gyönyörű fehérhomokos strandok vize sekély, így kisgyerekes családok is nyugodtan látogathatják.Teljesen biztonságosak kisebb gyermekek számára is. Különböző vízi sportokat is kipróbálhatunk a parton. Természetesen a strandokon mindenféle étel-ital kapható és napágy, napernyő is bérelhető. Érdemes már korán elfoglalni a strandon a helyünket, mert főszezonban nagyon zsúfolt lehet a part Ayia Napán.

Nissi Beach az egyik nagyon népszerű strand, ahol sokat számít a külső és ahol egész nap szól a zene. A Nissi Bay Beach Bar DJ-i keverik a zenét minden nap és a BBC Radio One is itt tartja a beach party-kat. Makronissos Beach legalább olyan szép, mint Nissi Beach, de kicsit nyugodtabb és családbarátabb. Itt tartják az MTV és Kandi Beach Party-kat. A Grecian Bay (vagy másnéven Harbour Beach - Limanaki) a városközponthoz legközelebb fekvő szép, de kevésbé felkapott homokos strand. Sandy Bay is a nyugodtabb és családbarát strandok közé tartozik. Konnos Bay-t pedig Európa egyik legszebb strandjának tartják, amit hegyek vesznek körül és kristálytiszta a víz.

Ayia Napa legfontosabb látnivalói közé tartozik az Ayia Napa Monastery (kolostor), ami az üdülőváros legfontosabb és legrégebbi nevezetessége. Az “I love Ayia Napa emlékmű” Ayia Napa főterén (Ayia Napa Square) található és fontos fotótéma, sokszor sorban állnak az emberek, hogy lefényképezhessék. Cape Greco természeti szépségekben gazdag vidék, ahol megcsodálhatjuk a híres Crow’s Bridge-et, az Ayioi Anargiroi kápolnát és a Blue Lagoon-t. Ayia Napa keleti részén fekszik a szoborpark - Sculpture Park - amit szintén érdemes meglátogatni. Ha Ayia Napán járunk, akkor mindenképpen fizessünk be egy hajóútra és kiránduljunk el Sea Caves-hez, mert igazán különleges hely, ahol még fókákat is láthatunk.

Ayia Napa időjárását és éghajlatát a forró, száraz nyár jellemzi. Július a legmelegebb hónap, ekkor az átlaghőmérséklet 27 fok és 14 órát süt a nap. A leghidegebb hónap január, az átlaghőmérséklet ekkor 12 fok. A legtöbb csapdék decemberben hull, átlagosan 80mm. A legmelegebb a tenger augusztusban, az átlaghőmérséklete 28 fok ekkor, ebben már nyugodtan lubickolhatunk.

Taxival - 40-55 euróba kerül az út vagy éppen menetrendszerinti buszjárattal is eljuthatunk Larnaca repülőtárről Ayia Napába. Ayia Napa üdülőváros nem nagy területű, akár gyalogosan is be tudjuk járni, de bérelhetünk kerékpárt, motort és homokfutó buggy-kat is.

Ha Ciprusra utazunk repülővel, akkor a Larnaca nemzetközi repülőtérre érkezünk. Itt tudjuk felvenni a már előre, online lefoglalt bérautónkat és felfedezni Ciprus csodálatos tájait. Larnaca repülőterén megtaláhatóak a legnagyobb nemzetközi és helyi autóbérlő cégek pultjai, ezek közé tartozik a: Right Cars, Drive, Budget, Europcar, Sixt, Avis, Hertz és Green motion. Természetesen ezeknek az autóbérlő cégeknek az irodái Ayia Napán is megtalálhatóak és így biztosított az autókölcsönzés Ayia Napá-ban is.

Egyéb népszerű helyszínek Cipruson

Autópálya információk Cipruson

Autópályák Cipruson térképCipruson 5 autópálya található:

A1 Nicosia - Limassol (73km hosszú szakasz)
A2 Nicosia - Lárnaka (21km hosszú szakasz)
A3 Lárnaka repülőtér - Ayia Napa (55km hosszú szakasz)
A5 Lárnaka - Limassol (19km hosszú szakasz)
A6 Limassol - Páfosz (66km hosszú szakasz)

Cipruson az autópálya használat ingyenes.

Térkép forrása: greek-motorway.net