Brüsszel

Brüsszel Belgium fővárosa, az EU és a NATO székhelye; a Senne folyó folyik keresztül a városon. A többi európai nagyvároshoz hasonlóan számos szórakozási lehetőséget kínál a turistáknak, melyek közül a legtöbb a Tőzsdepalota (Beurs) és a Sint-Goriksplein környékén található. Híres látnivalói közé tartozik a Manneken Pis, azaz a "pisilő kisfiú szobor"; Grand Place/Grote Markt, az Atomium, amely Brüsszel jelképe és a laekeni király kastély. Brüsszel légi forgalmát két repülőtér szolgálja ki: Charleroi repülőtér (CRL) és a Brüsszel/Zaventem repülőtér (BRU), melyek egyben népszerű bérautó felvevőhelyek Brüsszel közelében.

Autóbérlés Brüsszelben

Március-május és szeptember-október közötti időszakban érdemes ellátogatni Brüsszelbe. Ekkor sokkal kisebb a tömeg és az árak is alacsonyabbak. Az átlagos nyári hőmérséklet 21 fok nyáron, télen pedig 4 fok. Eső egész évben eshet, évente több mint 200 napot hull csapadék. A nyári hónapokban rengeteg turista látogat el a belga fővárosba. A legtöbb látnivaló, múzeum előtt hosszú sorok kígyóznak ilyenkor.

Autóbérlés Brüsszel

A Brüsszel nemzetközi reptér 11 km-re északkeletre található a belga fővárostól. 2014-ben kb. 22 millió utas fordult meg itt, így Európa 23-dik legforgalmasabb repülőtere címet is elnyerte. A Brussels Airlines, a Jetairfly és a Thomas Cook Airlines központja. Budapestről a Brussels Airlines menetrendszerinti járataival juthatunk el ide. Az autókölcsönzés Brüsszel Zaventem repülőterén a következő autókölcsönző cégek által biztosított: Avis, Enterprise, Budget, Keddy by Europcar és Sixt.

Brüsszel Charleroi nemzetközi repülőtér (Aéroport de Charleroi Bruxelles Sud) Charleroi-ban található, 46 km-re Brüsszeltől. Elég forgalmas reptér, évente 3 millió utas fordul meg itt. A Wizz Air és a Ryanair menetrendszerinti járataival juthatunk el ide Budapestről. A belgiumi autóbérlés természetesen ezen a reptéren is megoldott, a brüsszeli autókölcsönzést biztosító cégek pultjai a terminál épületén belül találhatóak. A legtöbb autókölcsönző Brüsszel Charleroi-n is megtalálható - autó bérlése Brüsszel: Europcar és Sixt. A Charleroi repülőteret autópálya köti össze Brüsszel, Lille és Liège városával.

Egyéb népszerű helyszínek Belgiumban