Autóbérlés az interneten: béreljen autót külföldi utazásához. Egyszerű és gyors bérautó foglalás az AutoberlesOnline.hu-n
 
Autóbérlés Online
Spanyolország Bulgária Törökország Görögország
 
 
Olaszország, Spanyolország, Egyesült Államok, Németország, Svédország, Franciaország, Írország, Ciprus, Portugália, Egyesült Királyság
 
 
Autó kínálat | Árak és foglalás | 5+1 tipp autóbérléshez
autóbérlés Firenze | Milánó | Velence | Róma
 
Főoldal Foglalás Autóbérlés Olaszországban Kirándulás és autós túra Nápolyban és környékén
 
 
 Rövid nápolyi útikalauz egyéni utazóknak


Fedezze fel Nápolyt és Nápoly környékét. Útiterv ajánlatunk segítséget nyújt abban, hogy utazása minél élménydúsabb, kellemesebb legyen Olaszországban. Az 5 napos túra alatt ellátogathat a Vezúvhoz, Pompeiihez, felfedezheti Caprit és a Sorrentói-félszigetet.

Nápolyba legkönnyebben a Wizzair menetrendszerinti járataival juthat el.


1. nap

A nápolyi menetrendszerinti járat a délelőtti órákban érkezik Nápoly Capodichino repülőterére, amely a várostól 7km-re fekszik. Bérautó felvétele a repülőtéren. Szállásajánlat 4 éjszakára: Hostel of the Sun, Nápoly

Az első nap alkalmas arra, hogy felfedezzük Nápoly látnivalóit. Sétánkat kezdhetjük a Galleria Umberto I., azaz az I.Umberto király Árkádjánál - nagyon hasonlít a pesti Párizs udvarházhoz, csak sokkal nagyobb. Sok exkluzív üzletnek és elit szórakozóhelynek ad otthont.

Ezután menjünk el a San Carlo színházhoz, amely az egyik leghíresebb operháza Olaszországnak, falai között olyan hírességek léptek fel mint Donizetti és Rossini.


Következő úticélunk lehet a Piazza del Plebescitón a királyi palota, azaz a Palazzo Reale. A Castel dell'Ovo, azaz a tojásvár szintén kihagyhatatlan látnivaló. Különleges alakjáról kapta a nevét, Lucullus császár építette. Sétánkat befejezhetjük a Castel Nouvo-nál (új vár), amely az Anjouk székhelyéül is szolgált.

Ha Olaszországban, Nápolyban járunk, egy kis pizzakóstolást semmiképpen se hagyjunk ki. Nápoly a szülőhazája a világon oly kedvelt Margherita pizzának is. Kicsit vastagabb, mint az olasz pizzák, de nagyon finom.

A nápolyiak kedvenc helye a Pizzeria Cafasso (via Giulio cesare, 156) Desszertnek pedig egy kis nápolyi fánk, vagy egy finom, erős nápolyi kávé, amit elfogyaszthatunk Nápoly legrégebbi, és egyben legsikkesebb kávézójában a Gambrinus-ban.
Nápoly

Castelovo


2. nap

Ajánlott a napot korán kezdeni, hogy legyen elég idejük meglátogatni a Vezúvot - mely Európa egyetlen működő vulkánja Olaszország Campania régiójában és Pompeiit is. Nápoly-Pompei-Nápoly: kb. 60km Bérautónkkal az A3-as Nápoly-Salerno autópályán az ercolanói vagy a Torre del Grecó-i leágazásnál kell letérni.

A kráterhez az utolsó 860 métert kell gyalog megtenni. Autónkat egy parkolóban kell hagyni és a kráter látogatásához jegyet kell vásárolni (kb. 6 euró/fő). Egy helyi vulkanológus idegenvezető kísér fel minket a kráterhez, kb. 15-20 perc alatt (meredekség 14%), ahonnan tiszta idő esetén, lélegzetelállító a kilátás, fényképezőgépünket ne felejtsük a szállodában.. Nem árt magunkkal vinni pulóvert, vagy egy vékonyabb dzsekit, mert a kráternél mindig hűvös van.

Vezúv-Pompeii útvonalNagyobb térképre váltás

A Vezúv után vegyünk utunkat Pompeii felé, mely egy ókori romváros Nápoly közelében. Kr.u. 79-ben pusztította el a Vezúv a várost, 7-8 m hamuréteg fedett be mindent. Mostanra a város kétharmadát kiásták, a helyszínen kiállított bemutatótermekben bepillantást nyerhetünk a város múltjába. Belépődíj: kb.10€/fő, 18 év alatti EU állampolgároknak ingyenes. 6.50€-ért lehet audio guide/hangos útikalauzt is bérelni (angol nyelvű).

Vezúv

Vezúv

Pompeii


3. nap

Nápoly-Amalfi-Sorrento-Nápoly (Sorrentói-félszigt) kb.2 óra 56 perc, 155km hosszú útvonal
Nagyobb térképre váltás

Az Amalfi-part (Costiera Amalfitana) Nápolytól délre, a Salernói-öböl északi részén húzódik, a meredek partról rálátni a tengerre, a kilátás csodálatos. Az Amalfi-part és települései 1997 óta a Világörökség részei.

Amalfi városa
a középkorban a Földközi-tenger legfontosabb kikötője volt. Számos szép épülettel büszkélkedhet pl. Cattedrale Sant' Andrea (Szent András-katedrális), Basilica del Crocefisso (Szent Kereszt-bazilika), Chiostro del Paradiso (Paradicsom-kolostor). Kacskaringós utcáin érdemes andalogni, lépten-nyomon csodálatos épületekre bukkanhatunk.

A második megálló Sorrento, egy 16 ezer lelket számláló kisváros a Nápolyi-öböl délkeleti partján. Kellemes éghajlata miatt számos külföldi látogatja és választja lakóhelyéül ezt a kis "ékszerdobozt".

A város híres régi, patinás szállodáiról, apró üzleteiről és faintarziás kézművességéről. Persze ne felejtsük el, hogy a tengerparton vagyunk, és nyugodtan megmártózhatunk a tengerben is. A meredek sziklafalak mentén csodálatos strandokat alakítottak ki, melyek vize türkizkék, nyugodt, de viszonylag hamar mélyül.

Amalfi part

Sorrento

Amalfi


4. nap

Kompozzanak át Capri-szigetére, mindenképpen megéri megnézni fő természeti látnivalóit, a Faraglioni sziklákat és a Kék barlangot (Grotta Azzurra). Felvonóval felmehetünk a sziget fővárosába Capriba. Itt minden megtalálható, ami szem-szájnak ingere, márkás boltok, kávézok. Történelmi emlékekben is rendkívül gazdag ez az apró sziget. Itt található az Augustus park egzotikus növényeivel, Tiberius egykori villája.


Anacapri a sziget második legnagyobb városa, ahol bepillantást nyerhetünk a sziget gasztronómiájába is. Ebédeljünk meg Anacapri egyik kis hangulatos éttermében, például kipróbálhatjuk az egyszerű, de annál ízletesebb Capreset (ami nem más, mint mozzarellából, friss kenyérből, paradicsomból olivaolajból álló tál) Megkóstolhatjuk a finom citromlikőrt, a Limoncellot is.

Capri


5. nap

Bérautó leadása Nápoly Capodichino repülőterén, majd hazautazás a Wizzair menetrendszerinti járatával a reggeli órákban.A fenti útvonal egy ajánlott útiterv, mely bárhogyan módosítható, alakítható.

További szállodák Nápolyban

Kék barlang

autóbérlés Olaszországban autóbérlés Nápolyban

 
  
 
Olaszország, Spanyolország, Egyesült Államok, Németország, Svédország, Franciaország, Írország, Ciprus, Portugália, Egyesült Királyság
 
 
 
Copyright © 2008-2014 www.autoberlesonline.hu - All rights reserved.