Látnivalók Belgiumban – Antwerpen

Antwerp

Antwerpen Belgiumban, a Schelde folyó partján fekszik. A város tengeri kikötőjét a világ legnagyobb és leghíresebb kikötőjeként tartják számon.

Antwerpen 9 kerületre oszlik, s ha minden nevezetességhez el akarunk látogatni, akkor bizony érdemes autót bérelni! Mindenképpen tekintsük meg az antwerpeni állatkertet, amely több mint 4000 állatfajnak szolgál otthonául 1843 óta.

A város híres lakója volt Peter Paul Rubens, aki megteremtette a flamand festészet egységes hangulatát. A Miasszonyunk székesegyházban négy műve látható, a Szent János templomban pedig a festőművész sírja is megtekinthető.

Érdemes egy kiadós sétát tenni a város főterén, a Grote Markt-on. Innen csak pár perc gyalogútra van a Szent Pál katedrális, amit szintén ajánlatos megnézni. Szállás Antwerpenben >>

A város második legmagasabb épülete a Boerentoren, ami 1950-ig Európa legmagasabb felhőkarcolója volt.  A torony tetejéből tiszta időben átlátni Brüsszelbe is. A város további nevezetességei közé tartozik még a bíróság épülete, a Királyi Szépművészeti Múzeum, és a Platin – Moretus Múzeum is. A forgalmas kik

A 10 legjobb autós túra a világon
Kérje a A 10 legjobb autós túra a világon sorozatot. Adja meg keresztnevét, e-mail címét és kattintson a Kérem a sorozatot! gombra!
Nincs spam. Bármikor leíratkozhat.