Görögország szigetei – Skiathos

Farewell to Skiathos 2

Skiathos az azonos nevű kis sziget fővárosa a Görög felségvizekhez tartozó Égei-tengeren. A mindössze 48 km2 területtel és 5200 lakossal rendelkező sziget, a mediterrán tengerparti üdülésre vágyók görög paradicsoma.

A sziget a ’70-es években vált igazán népszerűvé, amit azóta is sikerült megőriznie. Ez főleg annak köszönhető, hogy rendkívül könnyen megközelíthető, csodás tájakkal, kiváló klímával és 60 aranyhomokú tengerparti szakasszal rendelkezik, amelyek mindegyikéhez igényes, jól felszerelt strandok kapcsolódnak. Skiathos elsősorban a pihenni, strandolni és szórakozni vágyók számára ideális, de a szigeten való túrázás, kirándulás is nagyszerű időtöltés lehet az aktívabb kikapcsolódásra vágyóknak. Gyönyörű fenyvesekkel tarkított hegyei szinte vonzzák a hegyet mászni vágyókat.

Skiathos város a sziget délkeleti részén fekszik. A várost két hatalmas sziklára épült, két oldaláról festői öblök veszik körül. Piros cseréptetős, fehér házikói meghatározzák városképét és mediterrán hangulatát. Központjában rengeteg taverna, étterem és szórakozási lehetőség várja vendégeit, a központon kívül pedig kellemes sétákat tehetnek a szűk, kanyargós kis utcákban. A város régi halászkikötője, és modern kompkikötője között egy parányi félszigetet találni. Ide azért érdemes eljönni, mert innen a legszebb a kilátás a városra, ráadásul egy velencei erőd maradványait is megtekinthetik. A fővárosból számos strand könnyen elérhető. A legnagyobb ezek közül a Megali Ammos. Ha egy kicsit nyugalmasabb, kevésbé zsúfolt strandolásra vágyunk, érdemesebb felkeresni a kis félszigeten található strandok egyikét. Itt különböző vízi sportokat is kipróbálhatnak.

Skiathost a fiatalság szigetének is szokták hívni, amit pörgős éjszakai életnek és a sok szórakozási lehetőségnek köszönhet. Fedezze fel Ön is ezt a paradicsomi szigetet – az Autóbérlés Online segítségével könnyen, gyorsan találhat szállást és megfelelő bérautót Skiathosban is.

A 10 legjobb autós túra a világon
Kérje a A 10 legjobb autós túra a világon sorozatot. Adja meg keresztnevét, e-mail címét és kattintson a Kérem a sorozatot! gombra!
Nincs spam. Bármikor leíratkozhat.