Luxembourg, az erődök és hidak városa

Tériszonyban szenvedők vissza, kalandvágyók indulás! Mesebéli, hangulatos, az 1800-as évek hangulatát idéző kis város ez, a Luxemburgi Nagyhercegség fővárosa.

Luxembourg

A jelenlegi Luxemburg arculatát meghatározó épületek zöme az 1800-as években keletkezett. A város tudatosan vonzotta a gazdag polgárságot (minden, az országban működő vállalat székhelyének a városban kellett lennie). Az ez idő tájt épült főpályaudvar,(valamint a vasúttársaság a hozzá vezető sugárúton), és állami takarékpénztár mintegy kapuoszlopként szegélyezi a belváros és a pályaudvari negyed közötti Adolphe-híd pályaudvar felőli hídfőjét. Hatalmas hidak tarkítják a festői tájat, többek közt az Adolphe- híd, vasúti és bika-híd és a palota híd. A Bourbon-fennsík pedig remek kalandozási lehetőség mindenki számára.

Hírességként: a politika iránt érdeklődők kielégíthetik kíváncsiságukat, ez a kisváros foglalja magába az Európai Bíróság és az Európai Parlament titkársága, az Európai Számvevőszék, a Kiadóhivatal (OPOCE) valamint az Európai Befektetési Bank épületét. Itt található még az európai ügynökségek fordítási feladatait ellátó Fordítási Központ és konferencia központ is.

Az EU intézményeinek, valamint a bankszékházaknak Kirchberg városrész ad otthont, amely számos modern építész és szobrász művével büszkélkedhet. Itt található az új Filharmónia és a Modern Művészetek Múzeuma is.

Ezen a vidéken érdemes autót bérelni, hiszen minden oldalról szárazföld határolja, nagy része a vidéknek autóval megközelíthető, s több lehetőséggel a kezünkben barangolhatjuk be ezt a festői modern tájat, mely 1994 óta immáron a világörökség részeként gazdagítja (negyedeivel és erődítményeivel) Északnyugat-Európa tájait.

Szállások Luxemburgban

Luxembourg

A 10 legjobb autós túra a világon
Kérje a A 10 legjobb autós túra a világon sorozatot. Adja meg keresztnevét, e-mail címét és kattintson a Kérem a sorozatot! gombra!
Nincs spam. Bármikor leíratkozhat.

Trackbacks

  1. Luxembourg, az erődök és hidak városa …

    Tériszonyban szenvedők vissza, kalandvágyók indulás! Mesebéli, hangulatos, az 1800-as évek hangulatát idéző kis város ez, a […]…

Minden vélemény számít!