Charleroi – képregények városa Belgiumban

Charleroi városát a Sambre folyó szeli ketté. A francia közösségű város Belgium 5. legnépesebb települése.

Itt és környékén a 20. századig a nehézipar volt meghatározó szerepben, ma is sok vas- és acél, üveg, kemikai és elektromechanikai üzem működik itt.

Charleroi - Belgium

A város központja a fekete vidéknek, mely régebben szénbányászatáról volt ismert, erre minduntalan emlékeztetnek a meddőhányók.

Itt található a belga képregények legnagyobb kiadója, a Dupuis Kiadó. Mindenhol, még az aluljáróban is képregények szobrai találhatók meg a városban. Igazán jópofa és meseszerű élmény. Az UNESCO világörökség része immáron 1999-től a városháza harangtornya, persze nem hiába, hiszen gyönyörű épület. A városban számos szépművészeti, üveg, fényképészeti stb. témájú múzeum található.

A leghíresebb belga képregényhős:Tin-Tin
A leghíresebb belga képregényhős:Tin-Tin

Belgiumi kirándulásunk részeként mindenképp látogassunk el Charleroi-ba, a virágzó gazdaságú, regényes városba, amely kocsival jól megközelíthető, a belvárosi övezet, pedig bevásárló utcákkal tarkítva, fantasztikus kulturális és sportlétesítményekkel gazdagítva várja a kíváncsi idelátogatót. Brüsszelig repülővel, majd onnan autót bérelve érdemes tovább folytatni utunkat, beleértve Charleroit is. Megéri!

Autóbérlés Brüsszelben

Szállások Brüsszelben, szálláshelyek Charleroit-ban

Belgium térkép

A 10 legjobb autós túra a világon
Kérje a A 10 legjobb autós túra a világon sorozatot. Adja meg keresztnevét, e-mail címét és kattintson a Kérem a sorozatot! gombra!
Nincs spam. Bármikor leíratkozhat.

Minden vélemény számít!