Nizza mini útikalauz

Nizza a Földközi-tenger partján fekszik félúton Marseille és Genova között, a Francia Riviérán, azaz a Côte d’Azur-ön, közel Monacóhoz.

Miért is érdemes Nizzába utazni?

Elsősorban a csodálatos strandja, a fényűző világa miatt. Másodszor pedig megismerhetjük Nizza igazi arcát, múltját is. Nizza óvárosa, Vieux Nice, számos titkot őriz és szépséget rejt, kezdve a csodálatos barokk templomoktól, a Garibaldi téren át a barokk Palais Lacrais flamand faliszőnyegekig.

Nizza

Nizzára és a nizzai öbölre a legszebb a kilátás a Parc de Château-ból nyílik, a város felett 92 m magasan emelkedik ez a szikla. Aki nem szeret “hegyet” mászni, annak érdemes a strand végén található Ascenseur du Château liftet használni.

Nizza számos, híres galériának ad otthont, ilyen pl. a Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain azaz MAMAC (modern művészeti múzeum). A múzeumban van egy nagyon szép tetőterasz is és kiállítóterem, amely a város szülöttjének, Yves Klein munkáit mutatja be. Ingyenes a belépés!

A városközponttól északra pedig, a szintén híres,  Musée Matisse található, amelynek a 17. századi villa ad otthont. Ide is ingyenes a belépés!

Az esti sétánk legalkalmasabb helyszíne a Promenade des Anglais, a nevét  onnan kapta, hogy évekkel ezelőtt angol turisták érkeztek a városba és hiányolták, hogy ennek a gyönyörű városnak nincs sétánya, ekkor született meg a sétány ötlete. Séta közben megcsodálhatjuk a Hotel Negresco és a Palais de la Méditerranée impozáns épületét is.

 Vieux Nice - Nizza óvárosa

Nizza közelében, nem messze Monacótól, fut az ún. Grande Corniche autós túraútvonal (3 autós útvonal közül ez a legmagasabban futó). Lélegzetelállítóan szép innen a kilátás. Ha végigvezetjük nizzai bérautónkkal ezt az útvonalat, akkor mindenképpen nézzük meg a kis hegyifalut, Èze-t, megéri!

Akik szeretik a piacokat, azoknak sem kell Nizzában csalódniuk, hétfőnként bolhapiac, ahol leginkább régiségeket árulnak.

Nizza-gasztronómia:

A La Merenda apró éttermében felfedezhetjük az igazi nizzai ízeket, és még az ára is elfogadható!

A nagy melegben pedig biztosan szeretnénk egy kis nizzai fagyit is kóstolni, ezt megtehetjük a Fenocchio fagyizóban, ahol olyan különlegességeket kóstolhatunk meg mint pl. a kaktusz fagyi, a fahéjas fagyi, a rozmaringos fagyi és a sörös fagyi! Egyébként 59 féle fagyit és 35 féle szorbetet árulnak itt.

Szállodák Nizzában

Autókölcsönzés Nizzában

Jó tanács: ha el szeretnénk kerülni a hatalmas tömeget, akkor érdemes júniusban vagy szeptemberben utaznunk

Utazás Nizzába:

Repülőgéppel csak átszállással lehet Budapestről Nizzába jutni. Pl.:Budapest-Paris(CDG)-Nizza vagy Budapest-Milánó-Nizza.

bécsi repülőtérről van közvetlen járat is, az Austrian Airlines üzemelteti.

Eze városa

A 10 legjobb autós túra a világon
Kérje a A 10 legjobb autós túra a világon sorozatot. Adja meg keresztnevét, e-mail címét és kattintson a Kérem a sorozatot! gombra!
Nincs spam. Bármikor leíratkozhat.

Trackbacks

  1. Nizza mini útikalauz…

    Nizza a Földközi-tenger partján fekszik félúton Marseille és Genova között, a Francia Riviérán, azaz a Côte d’Azur-ön, […]…

Minden vélemény számít!